Internet je mjesto na kojem možete pronaći jako korisne informacije ali ga i mnogi prevaranti koriste za svoje zle rabote. Usamljeni udovac, koji je također tvrdio da je liječnik, javio se starijoj ženi na društvenim mrežama. Tragično, ovaj je susret rezultirao time da je žena izgubila dom i osjećala se potpuno iznevjereno. Ova uznemirujuća situacija dogodila se zbog prijevare. Jennifer je napravila nevjerojatan trošak od gotovo 80.000 dolara kao rezultat ovog konkretnog romantičnog pothvata, dok je počinitelj pedantno njegovao vezu povjerenja s njom tijekom nekoliko mjeseci, slijedeći pažljivo orkestriranu shemu.

 

U dobi od 76 godina izrazila je uvjerenje da novac koji je izgubila nikada neće moći vratiti, a s ograničenim preostalim vremenom situacija se činila još strašnijom. Nakon tragičnog gubitka supruga s kojim je bila u braku 33 godine, Jennifer Dennis, stanovnica Georgije, pronašla je utjehu u neočekivanoj vezi s muškarcem po imenu “Caleb” kojeg je upoznala na internetu. U kratkom razdoblju od dvije godine, Jennifer je razvila duboku ljubav prema Calebu, unatoč značajnoj razlici u godinama. Caleb se vješto predstavio kao liječnik povezan s Crvenim križem, osvojivši Jenniferino srce i dovodeći do procvata online romanse između iskusne udovice i mladog udovca. Tijekom nekoliko mjeseci, “Caleb” je uspostavio duboku vezu sa starijom ženom. Povjerio joj je da je trenutno stacioniran u Jemenu i izrazio želju da živi s njom po povratku. Njihovi stalni tekstualni razgovori bili su ispunjeni izjavama ljubavi i čežnje, a žena je izražavala da je on utjelovljenje njezinih životnih težnji. Naposljetku, “Caleb” je uputio zahtjev starijoj osobi, tražeći financijsku pomoć kako bi kupili novi dom za oboje. Ispunjena iščekivanjem, njegova supruga revno je udovoljila njegovim zahtjevima, prodavši vlastitu kuću i spremajući se preseliti s njihovim sinom. Jennifer je izjavila da je svaki aspekt kuće i njezine okoline služio kao stalni podsjetnik na njezinog pokojnog supruga, zbog čega joj je bilo nevjerojatno teško nositi se s tim. Nakon što su razmotrili situaciju, postigli su dogovor: Jennifer će prodati kuću i iskoristiti prihod od ukupno 70.000 dolara za kupnju novog doma, dok će Caleb riješiti preostala financijska pitanja u iznosu od 600.000 dolara. Jennifer je uspješno prodala kuću i odmah prebacila sredstva Calebu. Osim početnog iznosa, poslala mu je i dodatnih 8700 dolara za pokrivanje svih nepredviđenih troškova.

U društvu sina Raymonda pedantno je spakirala sve njihove stvari. S nestrpljenjem su krenuli na put prema novoj rezidenciji koju je Caleb navodno kupio. No, kada su nakon nekoliko sati vožnje stigli na odredište, ostali su zatečeni. “Odmah mi je postalo jasno da je kuća još uvijek nastanjena. Čim sam pokucao na vrata, shvatio sam da je moja majka postala žrtva prijevare”, ispričao je Raymond. Zakoniti vlasnik objasnio je da u kući živi duže vrijeme i da je nema namjeru prodati. Jennifer je odmah kontaktirala Caleba.

On je naglo je prekinuo komunikaciju s njom. Jennifer i njezin sin Raymond sada su se našli u redovima beskućnika, pribjegavajući spavanju u svojim vozilima. Međutim, njihove strašne okolnosti su se promijenile na bolje kada je suosjećajna osoba uskočila i kupila prikolicu u kojoj će živjeti. U nastojanju da spriječi druge da postanu žrtve iste romantične prijevare koju je ona doživjela, Jennifer hrabro prepričava svoju priču. “Bilo je to poražavajuće iskustvo koje me slomilo. Srećom, imam podršku svog sina, što smatram pravim blagoslovom. Nažalost, postoje žene koje su prevarene i nađu se potpuno same. Usamljene žene u Sjedinjenim Državama postale su žrtve ljubavnih prijevara, što je prošle godine rezultiralo nevjerojatnim gubitkom od 1,3 milijarde dolara. Jennifer, međutim, upozorava žene koje se suočavaju sa sličnim okolnostima da ostanu na oprezu ako se njihove romantične interakcije dogode isključivo online. Ključno je ne vjerovati tužnim pričama koje dijele stranci na platformama društvenih medija. Ako druga osoba tvrdi da se nalazi u drugoj zemlji ili na drugom kontinentu, ili ako nema pristup telefonu, komunikaciju treba odmah prekinuti. Štoviše, važno je prepoznati da je svaki zahtjev za novcem od takvih osoba nedvojbeno prijevara.

Preporučujemo