Nikome nije lako izgubiti voljenu osobu, naročito ako je to član uže porodice koji je prerano napustio svijet. To se desilo nažalost mnogim roditeljima, izgube svoj život i njihova djeca moraju da odrastaju bez važne porodične figure. Ovo se nažalost dešava i djeci slavnih ličnosti, što dokazuje da ni novac ne može da spriječi nešto kobno poput nesreće i smrti.

Danas se dotičemo jedne pjevačke legende i važnog imena jugoslovenske scene, a to je naravno Silvana Armenulić. Kao što i sami znate, Silvana je bila velika zvijezda i imala je dodira sa drugim velikanima kao što je recimo Toma Zdravković o kojem je film Dragana Bjelogrlića prije skoro dvije godine podsjetio koliko je ovo bio plodan period jugoslovenske narodne muzike.

Silvana je nažalost izgubila život prije pet decenija u saobraćajnoj nesreći u povratku sa velikog koncerta, a to se sve odigralo davne 1976. godine. Međutim, nije samo estrada i publika Jugoslavije tugovala za ovom velezvijezdom, već i njeni najbliži. Naime, Silvana je bila u braku s teniserom Radmilom s kojim je dobila kćerku Gordanu, kojoj su nadjeli ime po njenoj baki sa očeve strane.

Gordana i dan danas piše redovno o svojoj majci na društvenim mrežama, pogotovo na Facebooku jer je u najosjetljivijoj dobi izgubila majku. Budući da je Silvana bila sveprisutna zvijezda jugoslovenske narodne estrade, teško je bilo izbjeći ovu kobnu novost i Gordana je morala odrasti bez majčine topline. Srećom izrasla je u divnu ženu koja je završila fakultet i danas radi kao profesorica matematike i ima vlastitu djecu i sretnu porodicu, ali majku nikad neće zaboraviti.

Preporučujemo