Objavljen je iznos koji je Novak Đoković platio Goranu Ivaniševiću 2023. godine, kao i iznos koji je isplaćen njemu kao treneru. Mnogi se šale da nije ni čudo što Goran trpi Novakove izljeve bijesa za ovoliki novac. Novak Đoković, srpski tenisač, u 2023. godini proživljava jednu od najizuzetnijih sezona u karijeri jer trenutno drži prvo mjesto na ATP listi. Ovo izvanredno postignuće može se zahvaliti njegovom trijumfu na tri Grand Slam turnira, dva Mastersa i završnom Mastersu u Torinu. Kao rezultat toga, Đoković je prikupio impresivnu svotu od 15.936.097 dolara isključivo svojim teniskim pothvatima, čime je učvrstio svoju neporecivu prisutnost na popisu za 2023. godinu.

Naravno, tenis je sport koji iziskuje značajna financijska ulaganja, a on je već izdvojio dio sredstava tijekom cijele godine, a dio je otišao i na kompenzaciju svom početnom treneru Goranu Ivaniševiću. Njihov radni raspored funkcionira po postotnom sustavu, što znači da je plaća hrvatskog trenera uvelike ovisna o Noletovim uspjesima. Uzimajući u obzir ove čimbenike i očekivanu Đokovićevu dominaciju 2023., “Zec”  kkao Ivaniševića zovu još od mladih dana, može pronaći zadovoljstvo u značajnim novčanim dobicima koje je stekao. Prema nekim relativno pouzdanim izračunima, vjeruje se da je Goran Ivanišević akumulirao svotu od 1,5 milijuna dolara. Vrijedi napomenuti da Ivanišević i Đoković surađuju od 2019., što znači da su Ivaniševićeve zarade u prethodnim sezonama bile približno jednake Đokovićevoj stalnoj razini prihoda svake godine.

 

Ivanišević je kao trener naučio tolerirati Noletove povremene ispade bijesa i uvrede, koje on naziva “Noletovom bolešću”. Međutim, primijetio je da se ni sam Nole ne zamara time i ne dopušta da to previše utječe na njega. Ivanišević se smatra sretnim što trenira teniskog genijalca, najvećeg igrača svih vremena i jednog od najboljih. Ipak, priznaje da su samo pobjede na kraju uistinu važne. Jednostavno doći do finala nije dovoljno; kao da se uopće nije natjecao. Budući da je iz istog kraja kao i Nole, sa Balkana, Ivanišević osjeća duboko razumijevanje njegovih postupaka i sposoban ih je anticipirati. Dok je u svojim igračkim danima znao pokazivati ​​slično ponašanje, sada prepoznaje potrebu da zadrži smireno i staloženo ponašanje kao trener.

Dopustite da ponovimo da je Đoković kroz svoj slavni put samo od teniske karijere zgrnuo vrtoglavu svotu od oko 180 milijuna dolara. Nadalje, velika je vjerojatnost da će u nadolazećoj sezoni prijeći značajnu prekretnicu od 200 milijuna. Važno je, međutim, napomenuti da te brojke ne obuhvaćaju pozamašnu zaradu koju je stekao od unosnih sponzorskih ugovora.

Preporučujemo