Rođen u Sarajevu 1953. godine, Dragan Stojković Bosanac je većinu svojih godina formiranja proveo u gradu Konjicu u Bosni i Hercegovini. Rado se prisjeća djetinjstva i ponosi se svojim odrastanjem u ovom malom bosanskohercegovačkom gradiću. Nakon što su diplomirali zajedno s njegovom tadašnjom djevojkom Dunjom, donijeli su odluku da se presele u Beograd radi daljnjeg studiranja.

Isprva je upisao Pravni fakultet, a kasnije se prebacio na Ekonomski fakultet, te je naposljetku stekao diplomu. Za to vrijeme boravio je u vojnom hotelu i aktivno sudjelovao u kulturno-glazbenim društvima, nastupajući s KUD-ovima i raznim orkestrima. Godine 1977. Dunja se našla u drugom stanju, što je dovelo do njihova braka i potom suživota s njezinim ujakom u Beogradu. Dok se ona fokusirala na trudnoću, Bosanac je marljivo nastavio karijeru. Godine 1981. nakratko odlazi u Ameriku, a preseljenjem roditelja iz Konjica u Beograd, Dunja i sin Aleksandar pridružuju im se u novom prebivalištu

Danas je Dragan Stojković, bosanskohercegovački kompozitor i cijenjeni član žirija “Zvezda Granda”, poznat je po svom neviđenom talentu u oblasti muzike i zabave, ostavljajući publiku zadivljenom i bez riječi. Zadržavajući osjećaj privatnosti, uspješno je zaštitio svoj osobni život od znatiželjnih očiju javnosti. Samim time tek rijetki su upoznati s izgledom njegove supruge Dunje s kojom je u bračnoj vezi već impresivne 44 godine. Zajedno su blagoslovljeni sinom po imenu Aleksandar i kćerkom koju od milja zovu Dzidža a pravo ime joj je  Aleksandra.

“Ispunjen sam zahvalnošću što moja žena nikada nije razmišljala o traženju slave kroz tuđi uspjeh. Ona je nepokolebljiv i istinski temelj ljubavi prema našoj obitelji i djeci, a sada je moja odgovornost kao supruga uzvratiti. Prava ljubav je nešto što možete osjetiti. Brine se o meni i priprema jela koja obožavam. Punjene paprike koje ona vješto kuha i ukusne hurme kadaif čine me neizmjerno sretnim.” Jasno je da muzičar i nakon toliko vremena gaji duboko poštovanje i ljubav za svoju suprugu.

Preporučujemo