Sarajevski umjetnik Dino Merlin u sklopu svog koncertnog ciklusa “Mi” vratio se u srpsku prijestonicu nakon osmogodišnjeg odsustva. Sinoć je održan prvi od četiri koncerta u Beogradskoj areni na kojem je pevač nastupio. Koncerti kultnog muzičara bili su ispunjeni neviđenom potražnjom, rasprodati u izuzetno kratkom vremenskom periodu.

Nakon njegovog uzbudljivog nastupa, uz njega je binu krasila i proslavljena pevačica Ivana Banfić, na veliko oduševljenje beogradske publike 2000. godina obilježila je objavljivanje Merlinove i Ivanove zajedničke pjesme “Godinama”. Ova pjesma je brzo stekla popularnost i postala senzacija širom okoline. Nakon toga se Ivana zbog privatnih problema sa kojima se suočila povukla sa muzičke scene i iz javnosti. Mnogi su se ponadali da je njeno gostovanje na Merlinovom koncertu možda i znak da se i sama vraća na estradu.

Dino je prethodne večeri izveo svoj inauguracijski koncert u prepunoj Štark areni. Publika je oduševljeno pjevala uz njegove najveće hitove, a kao specijalni gosti nastupili su Ivana Banfić i Marko Luis. Dino će provesti još tri večeri u druženju sa beogradskom publikom, a nivo interesovanja za njegovu muziku i njegovu ličnost je na vrhunskom nivou.

Već godinama pjevač  je poznat po svom umjetničkom imenu  Dino Merlin . Međutim, malo je ljudi svjesno da je ovo ime samo nadimak. Naime većina o tome ni ne razmišlja ali kada biste nekog pitali vjerovatno bi rekli da je njegovo pravo ime Dino.  Iako talentovani muzičar potiče iz Sarajeva, nikada nije otkrio razloge za odabir ovog umjetničkog imena. Vrijedi napomenuti da pseudonim nema nikakve veze s njegovim imenom. Prema matičnim knjigama, dokumentovano je da je njegovo pravo ime Edin Dervišhalidović.

Preporučujemo