Među mnoštvom estradnih  zvijezda koje ostvaruju pozamašne prihode putem Jutjuba, folk pjevač Dragan Kojić Keba ističe se kao jedan od rijetkih čija je zarada na ovoj platformi manje nego zapažena. Unatoč tome što je aktivno promovirao svoje muzičke kreacije na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, Kebini video-klipovi na YouTube-u nisu uspjeli osvojiti značajnu publiku. Tačan razlog nije poznat ali j ečinjenica da na ovoj platformi on nije popularan.

Keba nailazi na jedinstvenu prepreku u poređenju sa kolegama, kao što su Tanja Savić, Darko Lazić, Đanij, Maja Berović, Ceca Ražnatović, Ace Lukas. Dok zarađuju preko 100.000 eura godišnje preko YouTube-a, Keba se suočava s izazovom da ne postigne milione pregleda na svom kanalu. Uprkos tome što pjesme poput “Ne mogu ti pomoći”, “Ona to zna” i “Kukavica” imaju milionske preglede, većina njihove popularnosti potiče iz izvora koji nisu njegov službeni YouTube kanal, što mu onemogućava da dobije autorska prava. Prema insajderu koji je upoznat sa situacijom, Kebi je prošle godine dobio samo 1.000 eura od YouTubea kao kompenzaciju, što je velika razlika u poređenju sa finansijskim prosperitetom u kojem uživaju kolege umjetnici.

Saznalo se da se Dragan Kojić Keba razveo 2013. godine isključivo da bi izbjegao odgovornost davanja alimentacije vanbračnoj kćerki Ini.Isplivalo je otkriće da su pevač i njegova supruga Olja zakonski razdvojeni od 2. aprila 2013. godine, čime je njihov brak poništen. Ina, vanbračna ćerka Folkera i tekstopisca Ljiljane Jevremović, postala je centar spornog pravnog spora jer se njena majka borila da utvrdi očinstvo i obezbedi zakonitu alimentaciju za njihovo dete. Lokalni mediji brujali su od izvještaja o Kebinom nevjerovatnom dugu od 100.000 eura, uključujući i zatezne kamate, koje je on odlučno odbijao izmiriti. Dragan Kojić je u sudskom postupku protiv Ljiljane otkrio da je razvodom braka izgubio dio imovine.

U periodu kada je doneta prethodna odluka, stanovao sam u prostranoj rezidenciji od 330 kvadratnih metara, pored supruge Olje, sina Igora i ćerke Nataše. Međutim, okolnosti su se promijenile i 2. aprila 2013. godine sam se razveo. Trenutno živim u nekretnini koja je isključivo moja, a obuhvata stambenu površinu od 100 kvadratnih metara. Sada živim sam u ovoj rezidenciji. Važno je napomenuti da je u vrijeme donošenja prethodne odluke kuća u kojoj sam stanovao pripadala Olgi Kojić. U tom trenutku moja jedina imovina je bila kuća u Loznici. Ne posjedujem nikakvu dodatnu nekretninu, kako je na ročištu naveo Keba, a kako su prije skoro deceniju prenijeli pomenuti mediji. Od 1. juna 2013. godine do danas nisam se bavio nikakvim poslom. Izjavljujem da sam zbog zdravstvenih problema na bolovanju, a prateću dokumentaciju dostaviću sa kardiovaskularnog odeljenja na Dedinju. U protekla dva meseca primam mesečnu neto zaradu od 15.000 dinara. Bilo je slučajeva u kojima je moja produktivnost bila u zastoju, što je rezultiralo bez zarade. U retkim prilikama kada sam nešto zaradio, to se kretalo od 30.000 do 60.000 dinara po nastupu“, rekao je tada.

Preporučujemo