Odrasla u skromnom selu Kasidol kraj Požarevca, Dragana Mirković je svoje formativne godine provela uz roditelje i sestru sve do svoje 21. godine. U početku je gajila snove da nastavi školovanje na engleskom jeziku i postane turistički vodič. No, sudbina je s njom imala druge planove kada se s nepunih 14 godina neočekivano otisnula u svijet glazbe. Zanimljivo je da je do svoje 15. godine već izdala svoj debitantski album. Tijekom svoje slavne karijere koja traje gotovo četiri desetljeća, Dragana je objavila mnoštvo albuma i singlova, neprestano obarajući rekorde u prodaji albuma iz godine u godinu. Unatoč ranom izlaganju javnosti, Dragana je vješto izbjegavala svaku naznaku skandala, čime je stekla reputaciju besprijekorne profesionalne putanje. Što se tiče privatnog života, Dragana otkriva da je prije udaje bila u vezi sa samo tri muškarca. Naime, jedan od tih pojedinaca bio je i Zoran Bašanović, koji je jedno vrijeme bio i njezin menadžer.

 

Potkraj devedesetih u Beču Dragana Mirković susreće se s poduzetnikom Tonijem Bijelićem. Njihov prvi susret dogodio se kada joj je ljubazno ponudio prijevoz do zračne luke nakon jednog od njezinih nastupa. Na kraju su se vjenčali i sada imaju dvoje djece. Koncerti održani u Areni, koje je znalački organizirala sama Dragana, pružili su rijedak uvid u njezin tipično privatni obiteljski život. Ova jedinstvena prilika omogućila nam je svjedočiti nesvakidašnjem iskustvu jer je Dragana, iskusna izvođačica s više od tri desetljeća u središtu pozornosti, pružila zadivljujući spektakl. Unatoč značajnoj osobnoj tragediji i odgodi prvotno zakazanih prosinačkih koncerata, Dragana Mirković ostala je vjerna svojoj riječi i ispunila obećanje svojim vjernim obožavateljima. Povodom svoje zapažene 40-godišnje karijere, ova cijenjena pučka umjetnica svojim je obožavateljima priuštila ne samo jedan nesvakidašnji nastup, već i dva nezaboravna spektakla. Dragana se sa svojim kolegama dobro slaže ali je njen odnos sa Cecom komplikovan.

Priroda zategnutih odnosa između Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića ostaje nejasna, jer trenutno nisu u dobrim odnosima. Riječ je o “preuzimanju trona”, što znači da je Ceca devedesetih pretekla Draganu kao vodeća pjevačica. Zanimljivo je da na ovu temu nikada nije bilo komentara. Tokom 2018. godine putevi su im se ukrstili na snimanju novogodišnjeg programa RTS-a, gdje je Dragana iskoristila priliku da podijeli nešto s Cecom Dobra večer. Da li se poznajemo ili ne poznajemo? Ceca je dala odgovor. Na vama je da donesete odluku. Povremeno se poznajemo, a ponekad i ne.

 

Tijekom jedne od emisija Dragana se osvrnula na susret i sukob koji traje već duže vrijeme. Porijeklo svega može se tražiti u devedesetim godinama prošlog stoljeća, vremenu koje je bilo nimalo nevino i puno izazovnih iskustava s Cecom i njezinim timom. Tijekom godina dosljedno sam se opredjeljivao za put prikrivanja i šutnje. Kolegica Ceca se u jednom trenutku suočila sa zabranom rada na televiziji zbog nedoličnog ponašanja prema istaknutim osobama. Nastavila sam demonstrirati svoj pravi karakter i tip suradnika koji sam učinkovito vraćajući sve u prvobitno stanje. Tijekom emisije Dragana je spomenula kako je proživljavala niz izazova i interakcija s određenim osobama, čiji su identiteti i radnje u prošlosti nadaleko poznati. Iznenađujuće, čini se da je ponovni susret dviju voljenih folk pjevačica neizbježan, jer je Ceca izrazila divljenje karijeri Dragane Mirković koja cvjeta. Ceca je otišla toliko daleko da je pohvalila svoje nedavne uzastopne nastupe u Areni. Nasuprot tome, Dragana Mirković nedavno je pohvalila Cecinu pjesmu u filmu “Nedelja”. Unatoč napetosti u njihovoj vezi, jeste li znali za značajnu razliku u godinama između ove dvije istaknute zvijezde? Nakon Cece, rođene 14. lipnja 1973., slijedi Dragana Mirković, koja je rođena pet godina ranije, 18. siječnja 1968. godine.

Preporučujemo