Poslednjih meseci izgled Jelene Đoković je doživeo primetnu transformaciju, nešto što nije prošlo nezapaženo od strane onih koji su je videli. Prethodnih godina mnogi su kritikovali Jelenu zbog toga što ne posvećuje dovoljno pažnje svojim odjevnim izborima. Tokom cijele sezone, konstantno je ostavljala snažan utisak svojim modnim odabirom, često je pratila svog supruga Novaka i na mečeve i na događaje.

Posebno su hvaljeni njeni nastupi na turnirima Wimbledon i US Open. Supruga Novaka Đokovića naišla je na kritike javnosti jer navodno ne deluje dovoljno ženstveno. Njeno minimalističko korištenje šminke i modnih izbora nije odgovaralo njihovim standardima, te su smatrali da je trebala bolje iskoristiti svoj materijalni status. Uprkos ovoj reakciji, ostala je odlučna u svojim uvjerenjima, slično kao i najbolje rangirana teniserka svijeta. Izazov je uočiti tačnu prirodu vidljive promjene koja se dogodila.

Ipak, jedan od mogućih pokazatelja ovog pomaka može se pronaći u najnovijim fotografijama koje je Miloš Nadaždin snimio za magazin “Ljepota i zdravlje”. Uvodnik objavljen u časopisu naglašava uvjerenje da je istinska sofisticiranost obilježena njenom neukrašenom prirodom. Jelena je nosila spokojnu žutu dolčevicu koja je upotpunila njenu klasičnu belu košulju i farmerke. Međutim, za naslovnicu je odabrala nekonvencionalno svijetlozeleno odijelo.

Dok smo nastavili da posmatramo, primetili smo posebnu odevnu kombinaciju – bijelu haljinu sa dubokim dekolteom koja je većinu gornjeg dela tela nosioca izlagala skoro do bokova. Odjeća je bila završena modernim čizmama i dugim pantalonama. Nehajno je navukla svoju sivu jaknu do lakata, otkrivajući gola leđa. Kako bi poboljšala svoj izgled, oblikovala je kosu na jedinstven način i nosila širok, blistav osmijeh. Jelenina prirodnost je ono po čemu se izdvaja od drugih i plijeni svačiju pažnju.

Preporučujemo