Dušica Jakovljević, koja je dugo vremena bila  na televiziji Pink, često je izražavala zadovoljstvo što je deo ekipe. Često su je smatrali zaštitnim licem ružičaste kuće, zbog čega je odluka o prekidu suradnje mnoge šokirala. Nedavno je Jakovljević prvi put progovorila o svojoj smjeni, izrazivši razočaranje ishodom.

 

Dušica je dala hrabru izjavu, rekavši da odbija da se na televiziji izvinjava zbog svojih godina, niti da drugima objašnjava svoje postupke. Izjavila je i da se neće ispričavati zbog svog mjesta porijekla, Dorćola, niti zbog svoje sposobnosti da samouvjereno šeta Skadarlijom u štiklama. Prema vlastitim riječima, spoznala je vlastitu vrijednost i priznaje borbe s kojima se suočavala na tom putu. Unatoč tome, priznaje da dijeljenje svojih priča može biti izazovno.

Mediji koji su popratili incident ostat će neimenovani jer ih ne želim priznati. Unatoč mojoj neustrašivosti, još uvijek se nadam da će oni koje sam smatrala obitelji razumjeti. Tijekom gostovanja u emisiji Snežane Dakić Dušice prepričala sam razgovor s jednom osobom koja je optužila za izdaju zbog odlaska usred sezone. Smatram da je ova optužba potpuno neutemeljena. U tom istom intervjuu otkrila sam čelnicima televizije svoj zahtjev za kreditom za kupnju stana.

Prošle su dvije godine otkako mi je obećano ono što sam silno željela: dovoljno visoka plaća da mogu podići kredit za stan. Izričito je rečeno da će moj dio plaće biti dovoljan za tu svrhu i vjerovala sam da će se za to pobrinuti. Nikada nisam tražila ništa što s pravom nije moje.  Dušica se osvrnula na mogućnost da dobije kritike zbog svojih budućih riječi. Dok je razmišljala o odustajanju, sastavila je promišljenu poruku koja je jasno artikulirala  nejne potrebe za većom platom. Nedugo nakon što je poslala ovu poruku, dobila je odgovor od jedne riječi koji je rasplakao: „Koliko?. Smatra d aovo nije zaslužila nakon decenije koliko j eprovela na ružičastoj televiziji.

Preporučujemo