Eleonora Mustafovska je jedina kći Esme Redžepove, koja je uz nju usvojila četrdeset i sedam sinova. Godine 2012. preuzela je odgovornost da posvoji Eleonoru , koja će kasnije postati primateljica njezinog nasljedstva. Unatoč njezinoj smrti samo nekoliko godina kasnije, Esma je pohvalno govorila o svojoj posvojenoj kćeri i smatrala ju je svojom jedinom nasljednicom. Pored nje Esma je usvojila 47 sinova i bila je veliki humanitarac te je pomagala najviše upravo djeci.

Esma je izrazila blizak odnos sa svojom kćerkom, usporedivši ga s odnosom majke i kćeri. Razmišljala je o tome da je, kako je vrijeme prolazilo, počela vjerovati da je bolje imati kćer nego imati sina, a njezino je iskustvo potvrdilo to uvjerenje. Eleonora je nastavila studij na Sveučilištu u Skoplju i već je tri godine bila sastavni član Esminog pratećeg benda. Esma je ponosno ispričala da će Eleonora sljedeće godine završiti studij solo pjevanja. Eleonora je uzela prilično intrigantno umjetničko ime Malisha, zapanjujuće podsjeća na svoju majku s neodoljivim osmijehom. Eleonora Mustafovska je njeno rođeno ime.

@official_malisha

“Noci u sibiru”- (cover)🥰😘💋 #malisha #srbija #balkan #fyp #srbijatiktok🇷🇸 #viral #foryou #music #foryoupage #srpskamuzika #idjtv #sasamatic #nociusibiru

♬ original sound – Malisha_ official

 

Esma Redžepova, romskog podrijetla, bila je proslavljena makedonska pjevačica, tekstopisac i filantrop koji je velik dio svog života posvetio pružanju podrške onima u potrebi, često organizirajući koncerte i događaje za prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe. Nažalost, Esma je preminula 2016., a njezina kći Eleonora priznaje dubok utjecaj koji je majčina smrt ostavila na nju. Tuga koja me obuzela nakon njezina odlaska bila je toliko jaka da sam se osjećala poput fizičke boli. Trebalo mi je dosta vremena da povratim osjećaj normalnosti i nastavim s gubitkom. Unatoč tome, još uvijek vjerujem da me ona gleda s nebesa. Tješim se spoznajom da je zadovoljna putem kojim sam krenula, putem koji slijedi njezine stope. U razgovoru za Scenu s ponosom je govorila kako će uvijek pamtiti savjete koje joj je davala majka.

Prema Mališinim riječima, izreka da su izuzetni pojedinci ujedno i najskromniji ostavila je upečatljiv dojam na nju. Ona čvrsto vjeruje u čin davanja i k srcu je primila savjet o dijeljenju jedne od dvije jabuke s nekim drugim. Malisha ima lijepe uspomene na ove riječi, pogotovo jer su izgovorene u vrijeme kad je snimila svoju prvu srpsku pjesmu “Tebi se predajem”.

Preporučujemo