I prije nego što je preuzela ulogu prve dame Srbije, Tamara Vučić već je napravila impresivnu karijeru koja je izazivala divljenje. Nadalje, njezini izvanredni humanitarni napori očarali su globalnu zajednicu. Rođena u Loznici 1981. godine, Tamara Vučić, nekadašnja Đukanović, uskoro će 11. travnja proslaviti znameniti 43. rođendan.

 

Došavši u Beograd s namjerom da nastavi studij, isprva se upisala na studij engleskog jezika na Filološkom fakultetu. Ipak, na kraju je stekla diplomu Fakulteta političkih znanosti. Tečno govoreći engleski i francuski, odlučila je dodatno unaprijediti svoju stručnost završivši program na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. Od 2010. godine obnaša dužnost savjetnice u ovom ministarstvu. Tamarina manje poznata prošlost uključuje prošlost u novinarstvu i bivšu karijeru kao značajna televizijska osoba.

U ulozi prve dame Srbije svoje vrijeme i energiju posvećuje filantropskim pothvatima. Njezino nepokolebljivo opredjeljenje je u humanitarnom radu, posebice u zalaganju za dobrobit djece i naglašavanju važnosti ranog razvoja. Preuzevši vodstvo, Tamara je inicirala osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ukras sveta”. Primarni cilj centra bit će pružanje vrhunske pomoći obiteljima, posebno u smislu rane dijagnostike, intervencije i suvremenih terapijskih pristupa.

Dobitnica cijenjene Plakete mira od cijenjene humanitarne organizacije “Nađi Raul” iz Niša, na svom putu prve dame Srbije doživjela je brojne transformacije. Ipak, uporno je zadržala svoju autentičnost, kako izgledom tako i osobnim stilom. Ova obrazovana žena, koja se posvetila karijeri, danas ima cijenjene uloge Vukanove majke i supruge prvog čovjeka Srbije. Svojom besprijekornom biografijom služi kao uzorna figura brojnim mladim ženama. Tijekom svojih putovanja od New Yorka do Kijeva i Pekinga, Tamara je imala priliku susresti se s utjecajnim osobama poput Michelle Obame i Melanije Trump, koje su u to vrijeme bile prve dame SAD-a. Osim toga, sastala se i sa Olenom Zelensky, suprugom predsjednika Ukrajine, te Peng Lijuan, prvom damom Kine. S netaknutim prijateljskim odnosom s plemstvom, srdačno je primljena kao cijenjeni gost na skupovima obitelji Karađorđević. Ipak kako i sama ističe centar njenog svijeta je sin Vukan.

Preporučujemo