Opšte je poznato da je Ceca Ražnatović, voljena folk pevačica, ušla u brak samo jednom u životu, i to sa ocem svoje dece. Ipak ona i Arkan nisu dugo uživali u svojoj ljubavi jer je on ubijen u zasjedi.  Tragično, 15. januara 2000. godine Željko Ražnatović Arkan dočekao je svoju preranu smrt u hotelu “Interkontinental”, gde je pao žrtvom pomno planirane zasede. Kako se približava 24. godišnjica nasilne smrti Željka Ražnatovića Arkana, misterija oko njegovog ubistva ostaje nerazjašnjena. Uprkos proteklom vremenu, pojedinci odgovorni za ovaj gnusni čin tek treba da budu izvedeni pred lice pravde, što dozvoljava da se decenijama spekuliše o motivima i okolnostima koje stoje iza ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

Postoje spekulacije oko toga da li je Arkan imao osećaj predstojeće opasnosti, kako je poverio svojim najbližim sledbenicima. Na poslednjoj fotografiji snimljenoj pre njegove prerane smrti vidi se kako sedi pored poznatog bankara Ljubomira Mihajlovića, koga zbog kosovsko-metohijskog nasleđa od milja zovu Ljuba Šiptar. Skoro dve decenije kasnije, Mihajlović je ispričao svoj poslednji susret sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, vođom Srpskih dobrovoljaca, samo nekoliko trenutaka pre kobnog napada na hotel “Interkontinental” u Beogradu. Mihajlović je  obelodanio poslednje reči koje je Arkan izgovorio pre svoje smrti.

 

U iznenađujućem preokretu, našao sam se u prisustvu Arkana na bazenu hotela ‘Interkontinental’ na dan njegove smrti. Sjedeći u separeu, uputio mi je pozivnicu da mu se pridružim. Sa primjetnim osjećajem zadovoljstva, on je podijelio: “Danas sam preplavljen radošću jer sam uspješno izmirio sve svoje dugove. Možete li potvrditi da li sam vam vratio iznos koji sam ti jučer dugovao?” Arkan je izrazio nepokolebljivu posvećenost fudbalskom klubu Obilić, rekavši: „Idemo napred, moja baba i ja ćemo živeti jednostavno, “Čak i ako budemo u mogućnosti da prodamo samo jednog fudbalera za 100.000 maraka godišnje, to će biti dovoljno za našu porodicu i buduće generacije”. Naime, Mihajlović  je pojasnio da  je Arkan svoju suprugu zvao nadimkom baba iako je imala tek 26 godina.

Na kultnoj fotografiji, zajedno sa ostalima, bili su i Ražnatović i Mihajlović. Mihajlović je bio na bazenu tek pet minuta kada se dogodilo ubistvo. Došlo je do nasilnog napada, koji je rezultirao troje smrtnih slučajeva. Mihajlovićeva je otkrila da mu se nekoliko dana nakon Arkanovog ubistva Ceca obratila tražeći kredit od 150.000 maraka za izmirenje duga kod izvođača radova. Nevoljno joj je dao zajam. Upitan u policiji o svojoj odluci, Mihajlović je istakao da nema druge nego da obezbedi sredstva jer mu je Ceca klijent, a na kredit je zaračunavao kamatu.

Preporučujemo