On je danas jedan od najuspješnijih ljudi u muzičkoj industriji u regiji. Saša Popović, renomirani kompozitor koji je osnovao i bio direktor diskografske kuće “Grand”, kao i nekadašnji član Breninog “Slatkog Greha”, svojevremeno se otisnuo iu pjevačke vode. Malo je onih koji znaju da je tijekom devedesetih uspio snimiti zapažena ukupno četiri solo albuma. U izdanju iz 1993. nalazi se pjesma pod nazivom “You Were Born to Be My Girlfriend”, popraćena zadivljujućim glazbenim spotom. Moglo bi se čak opisati kao burno, s obzirom na iznimne izvedbe glavnih glumaca. Uz Sašu su cijenjene legende našeg glumišta Seka Sablić i Ivan Bekjarev koji su sjajno utjelovili njegove roditelje. U spotu se pojavljuje nekoliko poznatih osoba, među kojima su i potencijalne djevojke koje naizmjenično ručaju u roditeljskoj kući, ali i hvaljene pjevačice narodne glazbe Buba Miranović, Vendi i Lela Andrić.

 

Aleksandar Saša Popović, renomirani srpski glazbenik i harmonikaš, osim što je osnivač benda Slatki greh, obnaša i cijenjenu funkciju direktora u producentskoj kući “Grand”. Rođen 24. travnja 1954. godine u Novom Sadu, Popović od 1996. godine živi i radi u Beogradu. Godine 1997. stupio je u brak s folk pjevačicom Suzanom Jovanović, a zajedno su 1999. godine na svijet dočekali kćer Aleksandru. Suzanina sina Danijela iz prijašnjeg braka s ljubavlju prigrlio kao svog. Njegov glazbeni put započeo je s nepunih 10 godina kada je prvi put uzeo harmoniku u ruke, a sa 16 je već sa svojim prijateljima osnovao svoj nastupni orkestar. No, tek 1976. godine započinje svoju profesionalnu glazbenu karijeru osnivanjem grupe Lira show. Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, 6. travnja 1980. godine udružila je snage s Popovićevim orkestrom, a njihova zanosna izvedba pjesme “Čačak, Čačak” 1981. godine osvojila je publiku jedinstvenim izvedbama.

Godine 1982. Lepa Brena i Slatki Greh objavili su svoj debitantski album pod nazivom “Čačak, Čačak”, a nedugo zatim i drugi album “Mile voli disko”, oba pod izdavačkom kućom PGP RTB. Ti su albumi sadržavali popularne pjesme poput “Dama iz Londona” i “Duge noge”. Jedna posebna pjesma, “Sitnije, Cile sitnije”, privukla je značajnu pozornost kada se natjecala na izboru za pjesmu Jugoslavije za Eurosong, postavši veliki hit. Tijekom desetljeća, Lepa Brena i Slatki Greh intenzivno su nastupali diljem bivše Jugoslavije, ispunjavajući velike dvorane u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu i Ljubljani. Njihova popularnost proširila se izvan nacionalnih granica, osvojivši srca jugoslavenske dijaspore diljem svijeta. Oni su doista postali nacionalni idoli i omiljene ličnosti.

 

Godine 1996. iz Novog Sada preselio se u Beograd, gdje se u renomiranom glazbenom studiju “Zemunica” u Zemunu susreće s talentiranom mladom pjevačicom Suzanom Jovanović. Tamo je Suzana snimala spot za svoju pjesmu “Ko me jedom prevari”. Njihovi su susreti prerasli u ljubav, što je dovelo do toga da se Suzana 9. rujna 1996. uselila kod Saše i njegovog posinka Danijela. Želeći produbiti njihovu vezu, Saša je odveo Suzanu u zlatarnicu u Novom Sadu i dopustio joj da sama odabere zaručnički prsten. Uz Suzanin dogovor, zavjete su izmijenili 1997. godine u prestižnom hotelu “Interkontinental” u Beogradu. Svečanost vjenčanja svojom su nazočnošću uveličala brojna poznata lica iz glazbene, glumačke i televizijske industrije, a kuma je bila Lepa Brena. Suzana je 8. ožujka 1999. rodila kćer Aleksandru. Iako Danijel nije njegovo biološko dijete, Saša ne propušta priliku iskazati mu duboku ljubav, tretirajući ga kao svog uz svoju kćer.
Nakon završenog studija na ljubljanskom sveučilištu, Danijel svoje znanje sada koristi kao tonac u “Grandu”. U srpskoj javnoj sferi Suzana i Saša poznati su po iznimnoj kompatibilnosti kao par.

Preporučujemo