Prošlo je pet godina od prerane smrti Azre Kolaković, poznate pod umjetničkim imenom Donna Ares, ostavivši Bosnu i Hercegovinu bez glasa bez premca. Donnu Ares, nadarenu pjevačicu s obećavajućom budućnošću, proslavili su njeni fanovi zbog serije hitova na vrhu top lista. Nažalost, njen uspon do slave prekinut je zbog njene iznenadne i fatalne bolesti.

Donna je izdržala dugu i mučnu borbu protiv kancerogene bolesti koja je zahvatila njena pluća. Uprkos bolu, ona je svoja iskustva podijelila na društvenim mrežama u nadi da će pružiti smjernice drugima koji su se suočili sa sličnim iskušenjima. Nakon njene smrti, njene kolege i fanovi sa domaće pop muzičke scene odali su poslednju počast. Ipak, njen muž Džavid je bio primetno odsutan sa nje i nije prisustvovao njenoj sahrani. To je izazvalo zbunjenost i nezadovoljstvo među onima koji su poznavali Donnu, koji su smatrali da je njegovo ponašanje neprimjereno. Naime vlada mišljenje d aje on pokojnu pjevačicu napustio u najtežim momentima. Džavid se kasnije nekoliko puta pojavio u javnosti.

Džavid, iskusni muzičar koji je radio zajedno sa narodnim umjetnicima nekoliko decenija, nedavno je privukao široku pažnju nakon intervjua u kojem je učestvovao. Tokom ovog intervjua, novinar se raspitivao o poteškoćama u radu s nadolazećim pjevačima u odnosu na etablirane zvijezde. Javid je priznao da je odgovor na takvo pitanje bio izazov, ali je nastavio sa nabrajanjem nekoliko izuzetno talentiranih vokala sa kojima je radio, među kojima su Šerif Konjević, rahmetli Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Džej, a posebno Dona Ares. Posebno je njeno spominjanje ostavilo trajan uticaj na mnoge.

Uvjeren je u svoju intuiciju kada je u pitanju određivanje hoće li pjesma koju je napisao biti uspješna ili ne, te tvrdi da nikada nije dao pogrešnu prognozu. Razlog svog neslaganja s Donom je skrivao šest godina i nastavlja to činiti. S druge strane, Donna nije bila zabrinuta zbog Javidove percepcije o njoj, jer je osjećala da on nema nikakvu zlu volju prema njoj, a bila je svjesna da je njeno vrijeme ograničeno.

Preporučujemo