Aleksandar Berček nadaleko se smatra jednim od najiznimnijih glumaca na ovim prostorima, budući da kontinuirano pokazuje svoj golemi talent neprimjetno prelazeći iz jedne uloge u drugu, dosljedno osvajajući publiku svojim izvanrednim glumačkim sposobnostima. Trebalo bi vremena i prostora da se nabroje sve uloge koje je ostvario.

 

Unatoč tome što je 4. rujna napunio 72 godine i  povukao se u mirovinu, i dalje je aktivno uključen u profesiju u kojoj je ostavio trajan utjecaj. Kroz njegove portrete na ekranu, stekli smo dublje razumijevanje Aleksandra Berčeka nego što smo ikada mogli kroz njegove rijetke intervjue. Upravo se u emisiji “TV lica kao sav normalan svijet” istinski otvorio, progovorivši o svom odrastanju u siromaštvu, roditeljima i svom obrazovnom putu. Iako se kratko dotaknuo teme nasljednika, nije toliko ulazio u svoja iskustva sa ženama.

Nikola Berček, sin Aleksandra Berčeka, pokazao je da je talent i dalje u obitelji, naslijedivši očevu strast prema filmu. Na tragu očevih stopa, Nikola je krenuo u karijeru u svijetu filma. Poznat po svom scenografskom radu i angažmanu u produkciji, Nikola Berček ostavio je traga u raznim domaćim filmskim projektima, o čemu svjedoči i njegovo ime u špici brojnih ostvarenja.

Nikola Berček, sin Aleksandra Berčeka, aktivno se bavi raznim kreativnim pothvatima. Svojim talentom doprinio je zapaženim projektima poput televizijskih serija “Tajna vinove loze” i “Jagode”, kao i filmovima poput “Profesionalca”, “Pada u raj” i “Smrdljiva bajka”. Također, Nikola Berček je od 2004. godine na alternativnoj glazbenoj sceni prepoznat kao vješti gitarist benda Autopark. Trenutno je Nikola angažiran na projektu koji vodi Sandra Mitrović, talentirana mlada redateljica koja je inače kći Željka Mitrovića. Osim djece Nikole i Milice, koje je dobio s prvom suprugom Svetlanom, Berček je kroz sadašnji brak s Anom postao i otac Mine i Miloša.

Preporučujemo