Na društvenim mrežama pojavili su se brojni pogrdni komentari na račun Gorana Ivaniševića, zbog njegove izjave o Novaku Đokoviću. Neki od tih komentara su “Oduzmite mu hrvatsko državljanstvo”, “Oni idu u Srbiju, on ne dolazi u Split”, “Prodaj i kralježnicu dušo” i “Miči se, izdao si Hrvatsku za novac”. Unatoč činjenici da većina ljudi u Hrvatskoj visoko cijeni Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, još uvijek postoje pojedinci koji omalovažavaju uspjehe najvećeg tenisača svih vremena i vrijeđaju Ivaniševića samo zato što je u momčadi Srbina.

 

Đokovićev uspjeh u tenisu jedno je od najvećih postignuća u povijesti sporta. Pokreću ga pobjede nad Nadalom i Federerom, pa čak i kada je ozlijeđen ili se ne osjeća dobro, dokazat će svojim sumnjateljima da su u krivu. Kako prenosi portal Index.hr, Goran Ivanišević izjavio je kako ne može generalizirati ponašanje svih građana Balkana, no Novak Đoković je po njegovom mišljenju izuzetan. Ivanišević vjeruje da se Đoković neće uskoro umiroviti i ima ambicije nastupiti na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028.

 

Ivanišević je nadalje objasnio da Đoković uvijek teži više, uvijek smišlja načine kako postići savršenstvo, te da će to činiti i nakon osvojivši svoj 25. Grand Slam. Ivanišević je priznao da bi njegova izjava mogla uznemiriti neke pojedince u Hrvatskoj, ali je naglasio da nemaju svi građani Balkana iste kvalitete kao Đoković. Zaključio je kako je Đoković jedinstven sportaš, a neizvjesno je kada će se netko poput njega pojaviti u svijetu sporta.

Preporučujemo