U nedavnom televizijskom nastupu, renomirani pjevači Vesna Zmijanac i Halid Muslimović oduševili su gledaoce zadivljujućim pričama sa svojih slavnih turneja. Halid koji je poznat po dnazivom Plavi čuperak je bio veliki zavodnik.  Na pitanje voditelja Ognjena Amidžića o njenoj najvećoj konkurenciji na vrhuncu karijere, Vesna Zmijanac je samouvereno izjavila da joj je jedina rivalka Brena. Rivalstvo između Brene i Vesne bilo je recipročno, pri čemu je svaki umjetnik drugog pokretao do novih visina izvrsnosti. Pre njihove vladavine, u centru pažnje bile su Silvana i Lepa, zatim Brena i Vesna, a potom Dragana Mirković, iako je i sama Vesna bila nesigurna u svoju dvostruku ulogu. Ova dinamika je trajala otprilike jednu deceniju.

 

 

Halidu Muslimoviću je nakon prvobitnog upita postavljen još jedan upit. “Da li ste ikada pokušali da izračunate kumulativni broj žena koje ste sreli tokom svog postojanja?” bilo je postavljeno pitanje, na koje je on odgovorio: “Napustio sam tu računicu prije mnogo mjeseci”, zahihotao se Halid odgovarajući na Amidžićevo oštroumno zapažanje.

 

U svakom gradu koji su posetili, Vesna bi ponosno najavljivala svoje prisustvo pored njega tokom brojnih turneja, izazivajući željne fanove da željno iščekuju njegov dolazak. Halid Muslimović, omiljena ličnost domaće estrade, u mladosti je doživio nebrojene noći ispunjene strašću i avanturom. Bilo namjerno ili ne, broj susreta često bi dostizao i oko 300. Među mnoštvom obožavatelja, svoju duboku ljubav prema Halidu otvoreno je izjavila i Vesna Zmijanac, njegova koleginica, dok je bila zanosna ljepotica u centru pažnje. Međutim, činilo se da Halid nikada nije uzvratio njenu naklonost, ostavljajući mnoge zbunjene kako se može oduprijeti napredovanju tako renomirane i zadivljujuće žene.

 

Otišao je toliko daleko da je komponovao pjesmu posvećenu njoj, prenoseći duboku poruku o njihovoj povezanosti. Kada je izašao Halidov album “Napravi barem jedan pogrešan korak” doživio sam duboku spoznaju – jedna od pjesama je bila posebno osmišljena da duboko odjekne u meni. Ovo otkriće je pokrenulo moju potragu za novim partnerom i na kraju dovelo do mog braka. U javnom iskazivanju divljenja Halidu, odlučio sam da mu posvetim pjesmu “Nevera moja bi si ti” u važnoj prilici. Nažalost, uprkos istinskim naporima koje smo uložili i Khalid i ja, naša veza nije uspjela procvjetati, što je rezultiralo kratkom unijom koja se na kraju raspala. Halidova početna zajednica sa Almom pokazala se burnom, što je rezultiralo raspadom njihovog braka ne jednom, već dvaput. Kružile su spekulacije o mogućim romantičnim zavrzlama između Khalida i Amele Zuković, Dinke Delić i Goce Božinovske. Usred toga, Halid je stupio u brak sa Melinom, porijeklom iz Banja Luke. Nažalost, njihovu sreću pokvarile su glasine koje su sugerirale da ona nosi dijete drugog muškarca. Uvođenje pjevačice Adelise u jednačinu na kraju je dovelo do raspada ovog partnerstva, označivši Halidov treći brak.

Preporučujemo