S padom temperature tijekom noći očekuje se prelazak kiše u snijeg u nižim predjelima, počevši od sjevernih, zapadnih i jugozapadnih područja prije nego što se proširi na središnje dijelove Srbije. Stoga se do jutra na pojedinim mjestima predviđa skromno nakupljanje snijega, stoji u njihovom službenom priopćenju. U to smo se mogli uvjeriti već ovog jutra.

 

Na području Beograda očekuje se oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom koja će u drugoj polovici noći prelaziti u snijeg. U većini krajeva utorak (01.09.) će tijekom cijeloga dana biti u znaku niskih temperatura, uz dnevnu temperaturu ispod 0 °C. Prijepodne će padati slab snijeg praćen olujnim vjetrom, a poslijepodne će doći do prestanka oborina. U drugom dijelu tjedna očekuje se umjeren do jak jutarnji mraz i mjestimična magla. Unatoč djelomičnom razvedravanju tijekom dana, hladno će se vrijeme zadržati, a temperatura će se u većini područja kretati oko 0 °C.

 

zznačajan dio siječnja ĆE obilježiti pravi zimski uvjeti, obilježeni obilnim snježnim padalinama. Nadolazeća sezona donijet će najniže temperature u godini. No, potkraj siječnja, jačanjem zapadnog strujanja, možemo očekivati ​​porast temperatura i postupno otapanje snijega u područjima ispod 1500 metara nadmorske visine, kako u nižim predjelima, tako iu planinama. Ponegdje ujutro može biti slabog mraza, no u toplijem razdoblju dnevne temperature kretat će se između 10°C i 15°C. Uz to, puhat će slab do umjeren južni vjetar, kako je Ristić naveo u ranijoj izjavi Kuriru.

 

Predviđa se da će nadolazeće, drugo hladnije razdoblje započeti otprilike 10. veljače, u kratkom trajanju od 7-10 dana, praćeno obilnim snježnim padalinama i stvaranjem snježnog pokrivača. U prvih deset dana ožujka doživjet ćemo posljednji i najjači dotok hladnog arktičkog zraka. Tijekom ovog mjeseca važno je istaknuti jačanje sibirske anticiklone koja se približava našim krajevima, kao i snažno kišno nevrijeme u košavskom području. Osobito će biti izražena razdoblja topline, a dnevne temperature potencijalno će prelaziti 20°C. Unatoč općem trendu nešto toplije zime u odnosu na prosjek, još uvijek možemo očekivati ​​značajan broj autentičnih zimskih dana obilježenih snježnim padalinama i niskim temperaturama. U hladnijim razdobljima bit će znatne količine oborina, prvenstveno u obliku snijega. U nižim predjelima bit će oko 20 dana sa snježnim pokrivačem. Usporedno, u prošlom stoljeću zime su obično imale prosječno 30 dana sa snježnim pokrivačem, što je ovogodišnji broj činilo nešto manjim.

Preporučujemo