Mediji i javnost trenutno su zaokupljeni viješću da Veljko i Bogdana Ražnatović iščekuju dolazak trećeg sina. Sin Cece Ražnatović ushićen je što će uskoro ponovo postati otac. Izrazio je želju za velikom obitelji s minimalno petero djece, pa je ova vijest za njega još uzbudljivija. On je sretne vijesti podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu.

Tijekom Bogdanine trudnoće s drugim sinom odlučili su mu nadjenuti ime Krstan, a to je ime ostalo nepromijenjeno i nakon rođenja djeteta. Dapače, otac je čak objavio da ima na umu ime za njihovo treće dijete. “Krstan, bez sumnje, tako će se zvati naš drugi sin. Što se tiče trećeg sina, ako ga budemo imali, već smo odabrali ime Lazar. Odlučili smo da se za našu djecu držimo tradicionalnih srpskih imena.”

Čini se da su se Veljko i Bogdana predomislili i odustali od planova za Lazara. Umjesto toga, prema ekskluzivnim informacijama do kojih su došli mediji, par je svom budućem djetetu odlučio dati ime Ilijan. Ovo je ime neuobičajeno i osebujno, a češće se čuje njegova ženska varijanta Ilijana. Ime Ilija potječe od hebrejskog imena “Eliyahu”, što u prijevodu znači “moj Bog je Jahve”. Ilija, drevni izraelski prorok iz 9. stoljeća prije Krista, bio je inspiracija za ovo ime. Prema legendi, Ilija je bio jedina osoba koja je još za života uzašla na nebo. Priča o ovom proroku spominje se u raznim religijskim tekstovima kao što su Talmud, Biblija i Kuran. Ilija je bio posuda kroz koju je Bog učinio nekoliko čuda, uključujući vraćanje mrtvih u život i prizivanje vatre s neba.

Ime o kojem je riječ ima biblijske korijene i dugogodišnja je srpska tradicija. Grčka i latinska iteracija ovog imena je Ilija, ali naš narod štuje i Gromovnika Iliju, čiji se spomendan obilježava drugog dana kolovoza.

Preporučujemo