U današnje vrijeme jako je bitno utrošiti što manje sati za kuhanje jer je život i bez toga užurban. Proces stvaranja ove poslastice može se završiti za manje od šezdeset minuta, ali najveća prepreka je iskazivanje strpljenja dok se ne ohladi na odgovarajuću temperaturu.

Sastojci:

kora:
Potrebno je ukupno 250 grama sitno izmrvljenog keksa.
Mjera potrebna za ovaj recept je 40 grama putera.
Možete birati između tri različite opcije soka, od kojih svaka sadrži 100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitaminskog soka.
Potrebna količina čokolade u prahu je 30 grama.

Punjenja:
Količina od 250 grama krem ​​sira.
Recept zahtijeva precizno mjerenje 50 grama granuliranog šećera.
Količina od 150 grama popularnog namaza od čokolade i lješnjaka poznatog kao Nutella.
Pola litre slatke pavlake.

ganache:
Potrebna količina noisette čokolade je tačno 150 grama.
Količina od 150 ml kreme slatkog ukusa.

 

 

Priprema:

kora:
Da biste napravili kohezivnu smjesu koja se ne raspada, pomiješajte kekse, čokoladu u prahu i otopljeni puter na laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malu količinu soka kako biste postigli željenu konzistenciju.Nakon što ste dobro izmiješali sastojke, čvrsto utisnite smjesu u kalup prečnika 26 cm. Dok počinjemo sa pripremama filova, kalup prebacite u frižider da se ohladi.

Punjenja:
Da bi se Nutella zagrijala, može se zagrijati stavljanjem posude u posudu napunjenu toplom vodom.Mikserom izmiksajte krem ​​sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Kada smjesa postigne željenu konzistenciju, treba je podijeliti na dva jednaka dijela.
Nakon dodavanja slatke pavlake, kremfix ubacite u smjesu i umutite dok se dobro ne sjedini. Međutim, ako koristite slatko vrhnje na biljnoj bazi, nije neophodno uključiti kremfix.Uzmite polovinu šlaga i u činiji pomiješajte sa krem ​​sirom. U drugoj posudi pomiješajte drugu polovinu šlaga sa otopljenom Nutellom, pa pomiješajte sa krem ​​sirom.
Počnite tako što ćete na koru staviti beli fil, a zatim fil od čokolade. Nakon što ste to uradili, ostavite desert da se ohladi tako što ćete ga staviti u frižider.

 

ganache:
Uzmite slatko vrhnje i čokoladu i otopite ih na pari. Kada se otopi, ostavite da se smjesa ohladi. Smjesu povremeno miješajte dok se hladi kako biste spriječili stvaranje nepoželjne kore, slične onoj koja se pojavljuje na pudingu.
Kada se naviknete na teksturu ganachea na prstu, torta će se vjerovatno i aklimatizirati. U ovom trenutku je prikladno nanijeti glazuru.
Kada se proces završi, kolač će biti potpuno pripremljen i spreman za serviranje nakon otprilike 3 do 4 sata.

Preporučujemo