Danas svi živimo u kritičnim vremenima i malo nas je koji smo dobro situirani ekonomski. Ljudi ostaju bez posla, cijene rastu i sve je više problema, stoga nije ni čudo što svi žele da se lako domognu nekog novca i da zarade bez da ih neko ili nešto iscijedi kao staru krpu.

Iako mnogi vjeruju u razne pristupe da se zaradi novac putem određenog posla ili nekih drugih taktika, neki se okreću drevnoj feng šui filozofiji da pronađu način da zarade neki novac od strane univerzuma. Feng šui se odnosi na strujanje pozitivne i negativne energije u kućanstvu i stoga mnogi vjeruju da ima dobar uticaj na novčano stanje.

Vjerovali ili ne, vaš novčanik je, kako stručnjaci kažu, također podložan energetskim promjenama i strujanjima jer je fizički predmet i stoga ga treba srediti na taj način da zaradite novac tako što će univerzum privući pozitivnu energiju prema vama i to će vam otvoriti priliku.

Ono što pomaže tom strujanju je lovorov list, a to je srećom česta namirnica na Balkanu. Pored što je lovor zdrav u hrani i fino začini zimnicu, dobro je ako ga stavite u novčanik i držite ga tu sa novcem, karticama i dokumentima i onda će ova pozitivna biljka privlačiti pozitivnu energiju u vaš novčanik a pročistiti negativnu.

Međutim, da biste uspjeli da to izvedete, morate prije svega izbaciti stare račune i stvari koje vam ne trebaju ili stoje predugo u novčaniku bez razloga jer to uvijek privlači lošu energiju i otežava vaše mogućnosti da se oparite.

Preporučujemo