Danas vam donosimo neke detalje iz života jednog od najbogatijih i najmoćnijih ljudi u Srbiji. Riječ je o Željku Mitroviću vlasniku Pink Media Group u čijems esastavu nalazi i Pink televizija. Veliki novac je zaradio i još uvijek zarađuje zahvaljujući rijaliti programu koji trpi stalne kritike kako pogubno djeluje na društvo,ali svejedno ima ogroman broj gledalaca.

  • Željko Mitrović, istaknuti lik “ružičaste televizije”, posjeduje izuzetno jedinstven životni narativ.Do trenutka kad je dosegao svoj 50. rođendan, postigao je ono o čemu prosječna osoba može samo maštati.Nepoznat, Željko Mitrović veliku inspiraciju crpi od svog oca, što se često zanemaruje.Opšte je poznata činjenica da je vlasnik Pink televizije zgrnuo pozamašno bogatstvo.Uz ulogu njegovatelja djece bez roditelja, valja istaknuti da je on i izuzetan humanist.

Svakog ljeta i zime Željko Mitrović preuzima na sebe da osobno prati djecu iz zapuštenih domova na izlete, osiguravajući im nezaboravna iskustva.

Osim dobrih želja za ugodan provod, on svakom štićeniku dijeli kuverte pune džeparca.

Nadalje, nastoji unijeti radost u živote djece bez roditelja organizirajući niz događaja, opskrbljujući ih hranom i odjećom te velikodušno kupujući im darove.

 

  • Javnosti je malo poznata činjenica da je otac Željka Mitrovića proživio djetinjstvo lišeno roditeljskog nadzora. Govoreći o svom dobrotvornom djelovanju, Željko je jednom prilikom primijetio:

Priča za mene ima dubok emotivni značaj jer se direktno odnosi na odrastanje moga oca u Kazneno-popravnom domu „Vasa Stajić“. Film “Sivi dom” nastao je kao refleksija njegovog osobnog narativa, dodatno intenzivirajući moju privrženost ovoj snažnoj priči.

2000. godine preminuo je Dragan, otac Željka Mitrovića.

Milka, Željkova majka, upravo je obilježila svoj 84. rođendan. Slično prethodnim prilikama, voljeni su se okupili u njezinoj rezidenciji kako bi izrazili svoje iskrene želje za njezinu dobrobit i dugovječnost.

Biografija:

Željko Mitrović, renomirani srpski glazbenik, nadaleko je poznat kao idejni tvorac televizije Pink i cijenjene diskografske kuće City Records. Zauzima istaknutu poziciju u srpskoj industriji zabave i smatra se jednom od njezinih najutjecajnijih osoba. Rođen 31. svibnja 1967. godine u Beogradu, obitelj Željka čine pokojni otac Dragan, koji je preminuo 2000. godine, i majka Milka.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu prije nego što je upisao studij prava, koji nažalost nije završio. Unatoč njegovim težnjama da pohađa Berklee Jazz Academy, visoka školarina od 30.000 dolara spriječila ga je u ostvarenju tog sna. Ipak, upustio se u poslovni pothvat paralelno studirajući menadžment i engleski na Berlici. Godine 1990. Željko se vjenčao sa Sonjom Mitrović Hani, talentiranom pjevačicom.

Par je 1991. dobio prvo dijete Sandru, a dvije godine kasnije sina Aleksandra. Iako su se razveli 1994., Željko i Sonja zadržali su prijateljski odnos, a Željko joj je čak poklonio i studio koji je osnovao 1988. Već više od dva desetljeća u braku je s Milicom (ranije Pašić), koja trenutno drži mjesto direktora programa i glazbenog urednika na televiziji Pink. Njihovo roditeljsko putovanje započelo je 2000. godine rođenjem kćeri Kristine, nakon koje je godinu dana kasnije stigla Andrea.

Nažalost, u prosincu 2010. Željkovo zdravlje se pogoršalo kada mu je dijagnosticirana rijetka vrsta anemije poznata kao aplastična anemija. Tražeći liječenje, proveo je dva mjeseca u renomiranoj njemačkoj onkološkoj bolnici “Maltezer St. Francis” pod brigom dr. Nadežde Basara, rođakinje njegove prve supruge. Nakon boravka u bolnici, odlučio je unajmiti vilu u Hamburgu gdje je nastavio biti pod liječničkim nadzorom dodatnih mjesec dana.

  • Liječnici su njegovo stanje pripisali prevelikom opterećenju koje je nosio, jer je radio i do 20 sati dnevno. Kako bi ublažili zabrinutost, potvrdili su da nema rak, leukemiju, hepatitis ili HIV te da su mu organi u izvrsnom stanju. Unatoč medijskim nagađanjima koja povezuju njegovu bolest s korištenjem opijata, nije bilo dokaza koji bi poduprli ovu tvrdnju. Početkom 2011. godine Željko je izjavio da su mu hrana i piće bili neovlašteni, što je rezultiralo razvojem aplastične anemije.

Kao odgovor na to, poduzeo je mjere za povećanje svoje osobne sigurnosti i otkazao radni odnos oko stotinjak osoba koje su se bavile glasinama o njemu. Osim toga, podnio je kaznenu prijavu vlastima, imenujući nekoliko osoba za koje vjeruje da su odgovorne za njegovo trovanje. Kako bi potkrijepio svoje tvrdnje, dao je medicinskim stručnjacima uzorke svoje koštane srži i kose za potrebe testiranja.

Preporučujemo