Ova godina nije počela nimalo dobro za britansku kraljevsku porodicu. U stvari može se reći da je od smrti kraljice E lizabete sve krenulo nizbrdo. Prvo je kralj Čarls završio u bolnici i izdao je javno saopštenje u kojem je otkrio da ima rak. Nedugo nakon toga j i Kejt Midlton operisana a onda je nestala iz javnosti. Počele su da se šire razne špekulacije i teorije zavjere što je nagnalo da u video obraćanju otkrije da i sama boluje od opake bolesti. 

Nakon što je princeza Kate otkrila kako se dobro osjeća, objavljeno je da će se par povući iz javnosti i ući u razdoblje izolacije. Isprva je točna lokacija njihove izolacije ostala neotkrivena. Međutim, nedavna otkrića rasvijetlila su stvarno mjesto koje su odabrali, a ono možda nije u skladu s nečijim unaprijed stvorenim predodžbama o princezinom smještaju.

Prema izvješćima, princ William i Kate Middleton navodno su usred organiziranja neočekivanih dogovora za preseljenje u tajnu rezidenciju. Ova će nastamba služiti kao utočište za princezino putovanje prema oporavku. Kraljevski dvojac razmišlja o mogućnosti da se smjesti u pomoćnu zgradu za goste, koja se nalazi u neposrednoj blizini Adelaide Cottagea u Windsoru.

  • U kasno ljeto 2022. obitelj se preselila na imanje Berkshire i sada dijeli svoje vrijeme između kućice s četiri spavaće sobe i svog dragog utočišta, Anmera, smještenog na imanju Sandringham. Međutim, namjera je da princeza Kate prođe razdoblje potpune izolacije u kućici u susjedstvu Adelaide Cottagea. Tijekom oporavka ostat će povučena od pogleda javnosti.

 

Upućeni su otkrili da kraljevska obitelj razmišlja o proširenju trenutno nenaseljene kolibe u Adelaideu, koja je povoljno smještena u blizini škole Lambroc koju pohađaju princ George, princeza Charlotte i princ Louis, kako bi se olakšao princezin oporavak.

Unatoč tome, ovaj izbor ne dolazi bez poteškoća, budući da izvješća sugeriraju da je princ od Walesa itekako svjestan pomnog proučavanja kraljevskih troškova od strane javnosti i da je oprezan kada se radi o osobnom financiranju bilo kakvih troškova.

Prema upućenima, stvaranje prostora za Kate da se izliječi i nosi s izazovima svog liječenja nije samo luksuz, već apsolutna potreba. The Mirror izvještava da se Anmer Hall pokazao kao idealna opcija zbog svojih ekspanzivnih dimenzija i osamljene lokacije. Svjestan javnog raspoloženja prema financiranju, kraljevski par razmišlja o tome da osobno pokrije troškove obnove obližnje gostinjske kuće u Adelaide Cottageu.

 

Smještena unutar osamljenog kraljevskog parka Crown Estatea od 655 jutara, Adelaide Cottage izvorno je izgrađena 1831. godine kao mirno utočište za kraljicu Adelaide, ženu kralja Williama IV. Godine 2015. poduzete su opsežne renovacije koje su rezultirale zadivljujućim dizajnom interijera. Razni izvori su izvijestili da glavna spavaća soba ima izuzetan strop ukrašen pozlaćenim dupinima i zamršenim ukrasima od užadi. S druge strane, vanjska zgrada, iako jednostavnija u svojoj estetici, nudi mirno utočište uronjeno u ljepotu prirode.

  • Rođena 1982. u Readingu, Catherine Middleton djetinjstvo je provela u Buckleburyju, gradu smještenom u južnoj Engleskoj. Tijekom tog razdoblja njezina je obitelj uživala u udobnom, ali ne pretjerano bogatom stilu života. Majka joj je radila kao stjuardesa, dok je otac bio pilot.

Tijekom njihovog boravka na Sveučilištu St Andrew’s 2001. godine, Kate je imala priliku upoznati i komunicirati s budućim britanskim kraljem, budući da su oboje tamo studirali.

Tijekom zajedničkog intervjua 2010. kako bi proslavili njihove zaruke, prisjetila se njihovog prvog susreta, rekavši: “Ako se dobro sjećam, vjerujem da sam možda pocrvenjela i čak na trenutak pobjegla.” Osvrćući se na svoju početnu sramežljivost, otvoreno je priznala: “Poprilično sam se sramila zbog susreta s tobom.

Od trenutka kada se 2003. doznalo da je u ljubavnoj vezi s princem, britanski mediji pomno prate svaki njezin korak. Njihova se ljubavna priča odvijala tijekom studentskih godina, proživljavajući i rastave i mirenja, dok se konačno nisu vjenčali.

Preporučujemo