Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji bijelog sporta i ot mu niko ne može osporiti. Statistika je neumoljiva i skoro da ne postoji rekord koji nije oborio. Prirodno je da javnost interesuje svaki segment njegovog života a mediji su često špekulisali kako između njegove majke i supruge postoji određena zategnutost u odnosima. 

Jelena Đoković, supruga najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića, u više navrata pokazala je duboko divljenje svojoj svekrvi Dijani Đoković. Nakon sjajnog Novakovog trijumfa na “Australian Openu”, Jelena je objavila Dijaninu fotografiju uz jednostavan natpis “Majka”. S druge strane, Dijana, majka Novaka Đokovića, otvoreno je priznala da se ne slaže s Novakovim i Jeleninim roditeljskim metodama, ali se suzdržavala od intervencija.

  • Dijana je jednom prigodom izrazila svoje razočaranje što se rijetko posjećuju, jer su osnovali svoju obitelj i utočište. Jelena ima svoj jedinstveni pristup različitim aspektima života, a posebno kada je u pitanju odabir prehrane, što Dijana ne podržava.

U svakom raspoloživom trenutku, trudimo se provesti vrijeme zajedno, bilo da je riječ o šetnji ili posjetu jezeru. Njihovi posjeti našem domu omogućuju našim unucima da dožive ugodnu atmosferu prebivališta svojih baka i djedova. Unuci su zavoljeli moje poznate palačinke.

Čest je zahtjev čuti ih: “Bako, možeš li nam napraviti palačinke?” a onda zaigrano raspravljamo: “Želite li bezglutenski ili obični?” a Stefan se uvijek ubaci: “Bako, ja ću obične, pusti bezglutenske.” Ovu simpatičnu anegdotu sa smiješkom je podijelila majka Novaka Đokovića tijekom gostovanja u emisiji “Dok anđeli spavaju”.

Jelenin odnos sa njenim sinom svojedobno je bio tema Dijaninog komentara.Budući da je bio mlad pojedinac koji se bavio tenisom, našao se bez slobodnih aktivnosti zbog svojih dugih putovanja, provodeći više vremena izvan kuće nego u udobnosti kuće.

U njihovoj mladosti imao sam priliku da ga upoznam sa mladom damom iz Kraljeva koja je bila vrsna odbojkašica. U to su vrijeme bili samo djeca. Kako su rasli, tako smo se i s Jelenom upoznali kad su oboje napunili 18 godina. Osobno nisam očekivao da će se na kraju vjenčati. Međutim, zanemario je moju perspektivu i umjesto toga je odlučio oženiti Jelenu. Sasvim je prirodno da je Jelena preuzela određene obveze”, otkrila je majka Novaka Đokovića u nedavnom intervjuu povodom Jelene.

Nakon velikih trijumfa Novaka Đokovića, Dijanu i Jelenu često se može vidjeti kako odišu radošću na slavljeničkim događajima, gdje otvoreno izražavaju svoju naklonost i divljenje jedno drugom kroz zagrljaj, ples i pjevanje, što je dokaz duboke veze koju dijele.

Biografija Jelene Đoković:

Rođena 1986. u Beogradu, Jelena Đoković svoje je prve godine provela u Kosovskoj ulici prije nego što se preselila u Ljig kod bake i djeda. Slavili bi je svakih pet godina naručivanjem pjesama na radiju. Jelena je pohađala Osnovnu školu “Drinka Pavlović”, a potom i Sportsku gimnaziju, gdje su se 2005. godine preko zajedničkih poznanika ukrstile s Novakom.

  • Njihova veza je bila trenutna i od tada su nerazdvojni. Njihova zajednička strast prema sportu, posebno tenisu i atletici, dodatno je učvrstila njihovu vezu. Jelena je imala jaku želju dobiti stipendiju i studirati u inozemstvu, pa se posvetila studiju. Kako bi uzdržavala obitelj, bavila se raznim poslovima, uključujući rad u kladionici i promotorica. Jelenin naporan rad se isplatio i primljena je na prestižni studij poslovne administracije na Sveučilištu Bokoni u Milanu, gdje je akademski briljirala.

Nakon diplome Jelena je dobila mjesto u odjelu ljudskih resursa naftne kompanije “Tamoli” u Monte Carlu. Posvetivši se daljnjem obrazovanju, uspjela je magistrirati i doktorirati iz područja menadžmenta. Preuzevši ulogu direktorice Zaklade Novak Đoković, predvodila je napore za prikupljanje sredstava za siromašnu djecu u Srbiji.

Humanitarne inicijative Zaklade dobile su široku potporu utjecajnih pojedinaca i istaknutih ličnosti kao što su Naomi Campbell, Kate Hudson, Sarah Ferguson, Boris Becker, Richard Branson, Gerard Butler i drugi. Zaklada kroz svoje različite programe i projekte nastoji da svako dete u Srbiji ima pristup programima ranog razvoja.

Od kolovoza 2023. Zaklada je uspješno izgradila i obnovila 55 dječjih vrtića, a također je omogućila obuku za više od dvije tisuće učitelja za učinkovit rad s djecom. Prema službenoj stranici organizacije, do sredine 2023. godine u Srbiju je uloženo vrtoglavih više od 15 milijuna eura.

Preporučujemo