On je u bivšoj državi bio jedan od najpopularnijih pjevača pod imenom Hari Mata Hari. U mladosti, sa nepunih 19 godina, pjevač Hari Varešanović zaljubio se u Aidu. Njihova je ljubav procvjetala i izmijenili su zavjete vječne privrženosti krajem 1983. Ceremonija vjenčanja bila je intimna afera, proslavljena u krugu bliskih prijatelja. Dvije godine kasnije, 1985., brak Harija Mata Harija bio je blagoslovljen dolaskom Nađine kćeri. Tek naknadno je istina o vjenčanju Hari Mata Harija izašla na vidjelo. Varešanović je u jednom intervjuu otvoreno priznao da je u tom periodu bio nedovoljno zreo i neosposobljen za preuzimanje odgovornosti oca. Gotovo deset godina kasnije, 1994. godine, u braku s Aidom na svijet je donio sina Damira.

 

Tek kasnije je isplivalo otkriće pjevačičinog izvanbračnog sina Maka, rođenog 1992. godine, što je i sam Harry otkrio puno kasnije u životu. Ovo je otkriće, među ostalim, pridonijelo raspadu Harryjeva braka s Matom Harijem i Aidom. Nadalje, Varešanović je otvoreno govorio o tome da je svoju drugu suprugu Jasminku upoznao 1994. godine i da je u tom trenutku istinski shvatio suštinu prave ljubavi. Tijekom intervjua za “Puls” iz 2006. godine, pjevač je otvoreno pričao o detaljima svog prvog braka s Aidom.

Moja privlačnost prema glazbi proizlazi isključivo iz same glazbe, a ne stranih aspekata koji često dolaze s njom. Droga, alkohol i kocka nikada nisu bili poroci s kojima sam se borio. Jedina žrtva na mom putovanju kroz glazbu bio je moj brak, uobičajena nuspojava koju neobično cijenim. Iako smo supruga i ja imali povremene nesuglasice, one su bile rijetke. Uvijek bih je podsjećao: “Ti si izabrala. Ti si izabrala mene, a ne obrnuto.

U dobi od 20 godina već sam se afirmirao kao glazbenik i činilo se da je moja budućnost unaprijed određena. Međutim, život ima načina da nam baci neočekivane izazove. Unatoč tome, ostao sam vjeran svojoj supruzi, iako je naš brak bio zasnovan na kompromisu. Razlog tome bila su naša djeca kojoj sam želio omogućiti stabilan obiteljski život. Kao rezultat toga, deset godina sam putovao između Sarajeva i Münchena, zbog veze s Jasminkom, s kojom sam se naposljetku oženio 2010. nakon što je moj brak s Aidom, kao Hari Mata Hari, došao kraju.

Preporučujemo