Ovakve situacije se često dešavaju i možemo čitati o njima na raznim portalima i društvenim mrežama. Krunoslava i Franjo Šimpović prije nekoliko godina odlučili su se javno odreći svog 45-godišnjeg sina. Njihova odluka da ovu objavu objave putem novina izazvala je burnu raspravu u javnosti, a o njihovoj situaciji se i dan-danas raspravlja. Prema njihovoj izjavi, prošle su četiri godine otkako je njihov sin posljednji put bio u Hlebinama.

Osim toga, njihovi unuci su prestali da komuniciraju s njima, što ih je navelo da slijede izreku “Odreći ću te se preko novina”. Krunoslava i Franjo Šimpović javno su izjavili da više ne priznaju postojanje sina i njegove supruge. Izrazili su čvrstu odluku da poduzmu pravni postupak kako bi u potpunosti prekinuli sve veze sa svojim sinom i efektivno ga razbaštinili. Par je istakao svoju nepokolebljivu posvećenost prekidu svih veza sa sinom. Krunoslava Šimpović se prisjetila kako se njen sin, čak i dok je bio student, uvijek šalio na račun članova porodice, a posebno nje same.

Činilo se da je jedino cijenio njihovo prisustvo kada mu je bila potrebna finansijska pomoć. Situacija između njih se dodatno pogoršala nakon njegovog braka. Prve tri godine nakon dolaska snahe bile su divne, ali su kasnije stvari krenule naopako i postajale sve gore, naveo je Šimpović. Tokom četiri godine, Krunoslavu Šimpović je sin stalno omalovažavao tokom telefonskih razgovora. Njihova posjeta sinu naišla je na namjerno izbjegavanje da vide vlastite unuke.

Uprkos ljubavi dece prema baki i dedi, Krunoslavin sin i snaha otišli su toliko daleko da su se pretvarali da žive u Sjedinjenim Državama, uskrativši im priliku da provode vreme zajedno. Krunoslavin sin s njom nije kontaktirao u posljednje četiri godine, a često zanemaruje njene pokušaje da komunicira s njim. Tokom njihovog posljednjeg razgovora, izvalio ju je salvu uvreda, zbog čega je neprestano plakala. U tom konkretnom trenutku, Krunoslava je prenela da su bili preplavljeni emocijama i da su se osećali prinuđenim da se javno odreknu svog sina i snahe putem novinske objave. Sin je, upitan o izjavi svojih roditelja, svoj odgovor ograničio na kratku primjedbu. On je izrazio zadovoljstvo zbog situacije i naveo da nema potrebe za dodatnim komentarima na optužbe njegovih roditelja. Ishod događaja ostavio je neodređeno da li se porodica pomirila ili ne.

Preporučujemo