Sarajka Cakić, starija sestra legendarnog pevača narodne muzike Šabana Šaulića, živo se seća svakog pojedinog detalja iz Šabanovog detinjstva u mahali u Šapcu. U nedavnom javnom izlaganju, Sarajka je odlučila podeliti nekoliko intimnih trenutaka iz njihovog zajedničkog života koji su do tada bili izvan domašaja javnosti. Posebno je naglasila da je Šaban uvek bio zaštitnički nastrojen prema njoj i nikada nije dozvoljavao da joj bilo šta nedostaje u životu. Nakon Šabanove tragične pogibije, porodica mu je nastavila pružati podršku i pomoć kada god je to bilo potrebno. Sarajka veruje da je malo braće spremno učiniti ono što je Šaban činio za svoju sestru. Iako vreme prolazi, bol zbog Šabana ne jenjava, a uspomene na njega ostaju duboko usađene u njenom srcu. Prisjećajući se trenutka kada je Šaban došao na svet, Sarajka je iznela detalje o porodičnom životu u mahali. Opisala je majku Ildu kao “žešću ženu” koja se hrabro borila tokom ratnih godina, ali je istovremeno bila nežna i brižna majka. Sarajka s ponosom govori o majci kao o čuvenoj narodnoj majci i uzoru za sve u zajednici. Osim što se prisećala detinjstva i porodičnog života, Sarajka je podelila i jedan neobičan san koji je doživela.

 

 

U snu je bila u vozu koji se prevrnuo, ali njen vagon ostao je neoštećen. Prema njenom tumačenju sna, Spasiteljka Sveta Petka se pojavila i spasila je. Nakon tog događaja, Sarajka je sačuvala ikonu Svete Petke u svojoj sobi, verujući u njen blagoslov i zaštitu.Govoreći o odnosu sa Šabanom, Sarajka je naglasila da je on ostao istinsko dečko u duši, čak i kad je postao slavni pevač. S tugom u očima, Sarajka je otkrila koliko je Šaban bio spreman učiniti za nju, pružajući podršku tokom teških perioda u njenom životu.Najteži trenutak u Sarajkinom životu bio je saznanje o Šabanovoj smrti. Ceo događaj bio je obavijen velom tajanstvenosti, a Sarajka je slučajno saznala od vozača. Taj trenutak ostavio je dubok emotivni ožiljak, a reakcija na vest o Šabanovoj smrti bila je izuzetno bolna. Sarajka je naglasila da i dalje održava izuzetno blizak odnos s Šabanovom porodicom. Za decu Šabana bi učinila sve, a poseban odnos gaji sa Gocom, Šabanovom suprugom, koja joj pruža podršku i pomoć u svim životnim situacijama.

 

 

Šaban Šaulić (rođen 6. septembra 1951. u Šapcu, preminuo 17. februara 2019. u Bielefeldu) bio je poznati srbijanski pevač narodne muzike s romskim poreklom. Tokom svoje bogate karijere, stekao je nadimak “kralj narodne muzike”, zahvaljujući priznanju publike i medija. Njegove pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se vrhunskim ostvarenjima u žanru narodne muzike. Do 1976. godine, autorski tim predvođen Budimirom “Bucom” Jovanovićem bio je zadužen za njegove pesme, dok je od iste godine pa nadalje, Šaban je samostalno pisao sve svoje hitove.Šaban Šaulić je objavio svoj prvi album 1969. godine, kada mu je bilo osamnaest godina. Sve do 1976. godine, tim autora predvođen Budimirom Jovanovićem bio je zadužen za pisanje njegovih pesama, nakon čega je Šaban preuzeo tu odgovornost. Tokom 1985. godine, stvorio je pesmu “Gordana” posvećenu svojoj supruzi. Pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se vrhunskim dostignućima u narodnom žanru. Pored ovih, Šaban Šaulić je stvorio niz velikih hitova kao što su “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena” i mnoge druge.

 

Preporučujemo