Danas se prisjećamo jednog od velikana srpske glumačke scene koji na žalost nije više sa nama. Ipak njegov lik imamo priliku gledati u serijama koje se stalno repriziraju poput Boljeg života i Srećnih ljudi. Rođen na današnji dan 1946. Ivan Bekjarev, poznati jugoslavenski i srpski glumac, ostavio je dubok utjecaj na domaću glumačku industriju. Glumac je, nažalost, prije nekoliko godina preminuo u 74. godini života.Više od četiri desetljeća život je dijelio sa suprugom Mikicom, koju je često spominjao u svojim intervjuima.Glumac je prije nekoliko godina izrazio uvjerenje da, bez obzira na spol, prepoznavanje obitelji kao temelja društva i odabir braka daje veću vjerojatnost uspješnog preživljavanja niza godina s istim partnerom.

Iako se razvod može činiti kao najjednostavnija opcija, ključno je dati prioritet i njegovati instituciju braka, posebno kada su u pitanju djeca. Međutim, u današnjem društvu nije neuobičajeno da mlade žene često mijenjaju ljubavne partnere, što dovodi do obrasca koji postaje teško razbiti nakon što uđu u brak. Ovaj trend pridonosi sve većem broju razvoda.

  • Koncept je prilično jednostavan – ili vam netko odgovara ili nije. Kada nekoga upoznate, prirodno je razmišljati o mogućnosti braka i doživotnog partnerstva.Poteškoće s kojima se suočavam nisu isključivo moje; posebno je izazovno i za moju ženu.

Srećom, moj je suprug brzo shvatio da su vijesti koje plasiraju novine samo radi zarade i da im ne treba pridavati nikakvu vjeru. Zanimljivo je da neistine napisane o meni imaju tendenciju da dublje utječu na mene nego na nju. Postao je običaj da me tješi kad izađe kakav besmislen članak, što je nesretna posljedica moje profesije koja me često muči.

 

Bekjarev je jednom prilikom priznao da njegova supruga doživljava ljubomoru u razumnim granicama.

U području zdrave ljubavi između supružnika, moja žena posjeduje razumnu količinu ljubomore. To nije pretjerana ili preplavljujuća emocija. Povjerenje i predanost očuvanju naše obitelji ključni su elementi koji održavaju brak, a to vrijedi i za nas.

Glumac je otvoreno izrazio svoje i Miličino žaljenje što imaju samo jednog sina, ne pokušavajući da prikriju svoja osećanja.

Unatoč velikoj želji da ponovno postanemo roditelji i skorom dolasku djeteta, naše nade su se izjalovile zbog nesretnog trenutka izbijanja epidemije. Osobno sam poželio blagoslov petero djece. I sada se još znam zaigrano našaliti sa svojom ženom, govoreći: “Ima još vremena, možda poželimo još jedno dijete u naše živote”, kako je jednom duhovito primijetio Bekjarev.

Biografija:

Rođen u Beogradu 6. travnja 1946., makedonsko nasljeđe Ivana Bekjareva može se pratiti od njegovih roditelja. Njegov otac Georgi (Đorđe) stigao je u Beograd prije izbijanja Drugog svjetskog rata, dok je majka Radmila na put krenula 1945. iz Đevđelije. Prije rata Ivanov je otac promijenio prezime u Bećarević, ali je po Ivanovu rođenju odlučio uzeti ime Bekjarev kako ne bi bilo neugodnosti.

Ova odluka proizašla je iz činjenice da je Boško Bećarević, šef beogradske specijalne policije koji je tijekom rata surađivao s Nijemcima, nosio isto prezime. Godine 1952. Ivanov otac službeno je premješten u Kraljevo. Nakon završene osnovne škole, Ivan je upisao Šestu beogradsku gimnaziju prije nego što je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti.

Naime, tijekom priprema za prijemni ispit vodio ga je Mića Tomić i Olivera Marković, dok je učio uz Josifa Tatića i Milana Gutovića. Ivanova glumačka karijera započela je 1967. debitantskom ulogom u filmu “Boksači idu u raj”, gdje je filmsko platno dijelio s renomiranom Mijom Aleksić.

 

  • Tijekom svoje slavne karijere krasio je pozornicu svojom prisutnošću u preko 150 kazališnih produkcija. Naime, 33 godine svog života posvetio je kao predani član Jugoslavenskog dramskog pozorišta, gdje je tumačio oko 60 osebujnih likova. Osim toga, nastupao je kao gostujući glumac, preuzimajući istaknute uloge u raznim kazalištima širom Beograda i Srbije.

S plodnom karijerom u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i drugim krajevima, režirao je i producirao više od 50 filmova. Kao priznanje za njegov značajan doprinos industriji, počašćen je članstvom u cijenjenoj Akademiji filmske umjetnosti i znanosti.

Preporučujemo