Jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji je Jovana Joksimović a njenoj popularnosti je uveliko pridonio i brak sa čuvenim pjevačem Željkom Joksimovićem. Njih dvoje su se upoznali kada su zajedno vodili Eurosong u Beogradu nakon što je godinu dana ranije Marija Šerifović odnijela pobjedu sa pjesmom Molitva.

Voditeljica Jovana Joksimović poznata je po svojoj direktnosti i odbijanju da se podilazi ni publici ni javnim osobama, što rezultira povremenim izjavama koje izazivaju kritike u javnosti. Kao rezultat toga, njezin nedavni komentar o stajalištima drugih već je izazvao bijes kod mnogih.

U emisiji “Ako progovorim” voditeljice Goce Tržan, Jovana Joksimović izrazila je uvjerenje da nije opasna osoba. Umjesto toga, ona sebe vidi kao nekoga tko jednostavno poduzima mjere da se zaštiti najbolje što može. Jovana ističe da ne cijeni neželjena mišljenja i da ih radije čuje samo kada ih sama traži.

Nakon što je njezinu izjavu osudila kolegica, voditeljica Željana Dubaiić, Jovana Joksimović žurno je odgovorila na opaske supruge Željka Joksimovića.

 

Voditelji televizije B92 izrazili su negodovanje prema neželjenim mišljenjima. Doveli su u pitanje iskazani stav, sugerirajući da bi možda dotičnu osobu trebalo pitati posjeduje li sposobnost komunikacije. Uvažavajući važnost poštovanja, domaćin je istaknuo da se javne osobe, pa tako ni oni sami, ne smiju smatrati božanskim bićima ili autoritativnim osobama.

  • Vesna Radusinović iskoristila je priliku da kritizira Jovanu zbog ponašanja Vedrane Rudan tijekom gostovanja u emisiji, istaknuvši kako ovo nije prvi slučaj da se Jovana proziva u medijima.

Vesna je izrazila želju da upozna ženu koja u posljednje vrijeme fizički napada srpske novinare i voditelje. Unatoč nasilničkom ponašanju, te je osobe i dalje dočekuju s osmjesima, a možda čak i izražavaju zahvalnost na uvredama i poniženjima. Vesna željno iščekuje priliku za razgovor s ovom ženom u ovim burnim vremenima.

Jovanina reputacija nije na visokom nivou, čak ni kod njene imenjakinje s televizije Pink, koja je u više navrata otvoreno izrazila svoje nepovoljno mišljenje o njoj, ne baš dobrim rječnikom.

Oni koji omalovažavaju druge kako bi ojačali vlastiti ego su osobe s duboko ukorijenjenom nesigurnošću i društvo ih ne cijeni dobro. Ljudi čeznu za pravim uzorima kojima je prioritet služenje zajednici umjesto vršenja kontrole nad njom. Era lažnog elitizma, čiji su primjer likovi poput Jovane Joksimović i pojedinih kolega, davno je prošla, kako je istakla Jovana Jeremić u nedavnom intervjuu za “Star”. Nema sumnje da će Jeremićeve i Jovanine izjave izazvati žestoku raspravu i kritike.

Biografija:

Jovana Joksimović, nekada Janković, poznata je srpska televizijska voditeljica. Rođena je 25. travnja 1981. godine u Beogradu, gdje i sada živi. Jovana je udata za renomiranog pjevača Željka Joksimovića. Njeni roditelji Jelena i Jovan bili su profesori na Strojarskom fakultetu. Jovana se od svoje dvanaeste godine posvetila rukometu i postigla velike uspjehe te je tri godine zaredom proglašavana najboljom igračicom Srbije. Usavršavala se na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta BK, smjer umjetnički menadžment.

  • Jovana je u prošlosti bila u dugogodišnjoj vezi s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije. Zaručili su se u ljeto 2008., no vezu su, nažalost, prekinuli samo petnaestak dana kasnije. Nakon toga, Jovana je nakon susreta na Eurosongu počela izlaziti sa Željkom Joksimovićem. Zaručili su se 14. veljače 2011., no nažalost nesuglasice su dovele do prekida samo tri dana kasnije. Za to vrijeme u medijima su kružile priče o Jovaninoj navodnoj vezi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. No, Željko je branio Jovanu i brzo su se pomirili.

20. siječnja 2012. Jovana i Željko tajno su se vjenčali na Maldivima. No, bilo je komplikacija oko priznavanja njihovog braka u Srbiji, što je dovelo do uspona i padova u njihovoj vezi. U blizini zgrade TV Pink kupili su prostran stan od 118 kvadrata. Upravo na tom mjestu izmijenili su zavjete u prisutnosti svojih kumova, učvrstivši svoju zakonsku zajednicu.

Voditeljica je 10. travnja 2014. s radošću na svijet poželjela njihovog sina Kostu, koji je stigao dvadesetak dana prije roka. S težinom od 2.800 grama i dužinom od 49 cm, dječak je bio prava radost. U listopadu iste godine vjenčanje su proslavili u Crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu, nakon čega je uslijedio živahan domjenak u restoranu Franš.

Na popisu uzvanika bile su brojne istaknute osobe iz javnosti. Jovanina vjenčanica, remek-djelo dizajnera Darka Kostića, pokazala je njezinu ljepotu i privlačnost, učvrstivši njezin status jedne od najzanimljivijih voditeljica u Srbiji. Održavajući aktivnu prisutnost na društvenim mrežama, često dijeli djeliće tračaka svog skladnog partnerstva sa suprugom putem zadivljujuće fotografije.

Preporučujemo