Kada se početkom godine saznalo da je pjevačica Marija Šerifović dobila sina pomoću surogat majčinstva svi su bili iznenađeni i samo njeni najbliži su znali za ovu veliku promjenu u njenom životu. Mali Mario je rođen u Americi a nakon dolaska u Beograd Marijina majka Verica se ne odvaja od unuka.

  • Otkako je rođen u prosincu, Mario Šerifović, sin Marije Šerifović, zauzima središnje mjesto u životu pjevačice. Zanimljivo, njezini vjerni obožavatelji pokazali su veći interes za njega nego za nju. Kao rezultat toga, Marija povremeno upućuje upite o svom voljenom djetetu putem platformi društvenih medija. Nedavno je tako bilo i ispričala je mnoštvo detalja o Mariu.

Sinoć je uspio odspavati punih 10 sati. Oh, kako je divno biti majka! To je vrtlog emocija, stalna briga za njegovo dobro, sve do svakog pojedinog pramena kose na glavi. Čak i kad dođem kući potpuno iscrpljena s koncerta, kada ga vidim donese mi nevjerojatan nalet energije i snage. Riječi su to koje je Marija ispričala na početku svog YouTube videa.

Otkako je postala majka, jedan od upita vrtio se oko toga jesu li joj se promijenili prioriteti.

Iako možda nije apsolutna sigurnost, itekako sam svjestan golemih izazova koji su uključeni. Moje opsežno čitanje i gledanje omogućilo mi je duboko razumijevanje teme. Po mom mišljenju, ključno je da sve majke, bez obzira na to kako su postale roditelji – prirodnim rođenjem, surogat majčinstvom ili posvojenjem – imaju pravo na trogodišnji plaćeni rodiljni dopust.

 

Da sam na poziciji moći, osobito kao vladin dužnosnik, jedna od početnih radnji koju bih poduzeo je značajno povećanje plaća i davanje besplatnih vaučera za sva zamisliva dobra i usluge. To bi obuhvatilo sve, od prijevoza do kupovine, osiguravajući da pojedinci imaju pristup svemu što im zatreba. Ova mjera posebno je važna za mlade majke koje nemaju podršku, jer mogu samo zamisliti s kakvim se izazovima suočavaju. Emocionalni tobogan koji doživljavaju, u rasponu od frustracije preko smijeha do suza, nedvojbeno je porazan. Osim toga, pjevačica je podijelila uvide u vrstu glazbe koja izaziva najjaču reakciju bebe.

Pjevačica je ispričala kako njezin sin Mario ima izvanredan odgovor na glazbu. Ispričala je trenutak kada se rastužio čuvši melankoličnu pjesmu na YouTubeu, zbog čega je promijenila glazbu. Iako postoje posebne smjernice za njihov neurološki razvoj koje preporučuju lagane melodije, Mario radije sluša glazbu brzog tempa i ne uživa u sporijem tempu. Pjevačica je otkrila i da je ime njezina sina inspirirala njegovim afinitetom prema glazbi.

Imala sam posebnu želju da ime mog sina počinje na slovo M i da se zove Max. No, moji prijatelji iz sela su mi u šali rekli da bi joj bilo prikladnije dati ime po psu. Zbog vremena papirologije dok smo još bili u bolnici, morali smo brzo ispuniti formulare kada nam je prišla žena i pitala za svoje ime. U tom trenutku na pamet mi je palo slovo M i netko je predložio Marija. Bez oklijevanja sam pristao i rekao joj da napiše Mario. Osobno, smatram da je to prilično ugodno. Nadam se da ti ne smeta što se zoveš Mario, tim više što ti se majka zove Marija. Mislim da je to super kombinacija.

 

  • Marija se zaigrano zafrkavala kako njezina majka Verica tvrdi da ima veću ljubav prema svom unuku nego prema njoj.

Ova baka je zaista nepredvidiva. U jednom trenutku se slaže, u sljedećem ne, a onda iznenada pita za svoju piletinu. Ona je nedvojbeno ekscentrična, najekscentričnija baka koja postoji, i nikako je se ne mogu riješiti. Dakle, draga bako, lijepo te molim da prepoznaš svoju ulogu bake i povremeno odvojiš malo vremena za opuštanje. Vera odbija otići; fiksirana je na njega, što me navodi da vjerujem da ga voli više nego mene sada.

Pjevačica je otkrila i svoje planove vezane uz krštenje sina u bliskoj budućnosti.

Imam svaku namjeru krstiti se u skoroj budućnosti, u očekivanju dostupnosti i koordinacije moje obitelji, prijatelja i kumova. Nakon što sve uključene strane pronađu odgovarajuće vrijeme, krštenje će se održati. Moje vlastito krštenje dogodilo se kad sam imao samo 40 dana u crkvi u Kragujevcu. Tijekom mog odrastanja, principi i vrijednosti pravoslavlja igrali su značajnu ulogu u oblikovanju mojih uvjerenja i duhovnosti.

Preporučujemo