Omar Burkan Gala je svestrani umjetnik porijeklom iz Iraka. Svoju sposobnost dokazao je u različitim oblastima kao što su modeling, gluma i fotografija. Godine 2013. postao je globalna senzacija zbog čudnog incidenta. Njegov zapanjujuće zgodan izgled doveo je do toga da je navodno uklonjen iz Saudijske Arabije zbog njegovog neodoljivog šarma. Uzbuna koja je uslijedila izazvana ovim skandalom bila je značajna, a Omar je iskoristio publicitet u svoju korist tako što je maksimalno iskoristio svoj kratki trenutak u centru pažnje. Dok je upravljao promotivnim štandom tokom kulturnog događaja u Rijadu, Omar i dvojica njegovih kolega našli su se usred epizode koja je na njega ostavila neizbrisiv utisak. U razgovoru koji se vodio u januaru 2015., Omar je ispričao stvarni slijed događaja.

 

Tokom festivala neke devojke su me prepoznale kao manekenai prišle mi na štandu tražeći autograme i fotografije. Međutim, mještani, uključujući vlasti, nisu dobro prihvatili takvo ponašanje, što je rezultiralo mojim otpuštanjem s događaja. Zvaničnici su izrazili zabrinutost da bi moje prisustvo moglo izazvati osjećaj zaljubljenosti među učesnicima. U tom istom periodu, on je  objavio je prelepu poruku na Fejsbuku: „Lepotu treba sagledati očima žene, jer one predstavljaju kapiju do njenog srca – mesta gde ljubav prebiva. Nakon incidenta, delegacija Saudijske Arabije objavila je saopštenje kako bi razjasnila situaciju. Naveli su da je moje uklanjanje samo sa festivala, a ne iz zemlje, navodeći strogu politiku rodne segregacije koja ženama zabranjuje interakciju sa nepovezanim muškarcima. Osim toga, optužen sam da sam izvodio “nepristojne” plesove tokom događaja. Omar danas o tome priča sa osmijehom na licu ali mu tada nije bilo lako.

Vijest o priznanju Omara Borkana Al Gale kao “najljepšeg Arapina na svijetu” proširila se globalno. Rođen 23. septembra 1989. u Bagdadu u Iraku, proveo je veći dio svog djetinjstva u Dubaiju nakon što se njegova porodica preselila tamo u potrazi za boljim životnim standardom. Sa 18 godina ušao je u manekensku industriju i od tada radi sa prestižnim brendom “Samsung” i vodi brojne modne revije. Vremenom je postao senzacija na društvenim mrežama, prikupivši impresivnih 1,3 miliona pratilaca na Instagramu. Njegovo zadivljujuće prisustvo je ostavilo žene u čudu, o čemu svjedoče bezbrojni komentari na svaku njegovu objavu. Međunarodni mediji su ga hvalili kao najzanosnijeg Arapa. 2015. se vjenčao sa jordanskom modnom dizajnericom Iasmin Oveidah. Njihova romansa bila je skrivena od javnosti i medija, a pobrinuli su se da svoj ljubavni život sačuvaju privatnim. Njihova priča dostigla je vrhunac kada su 2016. godine dočekali sina, čime su završili svoje putovanje.

U raskošnom gradu Dubaiju ukrstile su se njihove karijere modela i zaljubili su se. Na društvenim mrežama mnoge obožavateljice su izrazile svoje nezadovoljstvo statusom njegove veze, često komentarišući njen naizgled muževni izgled. Međutim, nedavne fotografije prikazuju izuzetnu transformaciju njenog izgleda. U 2018. došlo je do razilaženja puteva i svi uključeni su krenuli svojim pravcima. Iako razlog razdvajanja nije eksplicitno naveden, općenito se vjeruje da je to zbog dužeg perioda geografske udaljenosti. Omar je, posebno, zadržao svoje romantične veze za sebe i umjesto toga se fokusirao na unapređenje svojih profesionalnih aktivnosti. On ostaje zadivljujuća figura koja osvaja obožavaoce širom svijeta.

Preporučujemo