Svi znamo da gradski vodovod i kanalizacije ne obavljaju svoje poslove kako bi to najbolje mogli, ali moramo biti svjesni da i oni imaju svojih problema. Posebno u Srbiji je takav slučaj, gdje radnici imaju mnogo zanimljivih problema koje moraju rješavat.

Svakome tko promatra radnike zadužene za čistoću u Srbiji jasno je da je količina i priroda otpada koji izvlače iz odvoda zbunjujuća. Nedavno je Alo.rs u članku detaljno opisao izazove s kojima se suočavaju radnici na čistoći u Novom Sadu.

Ne samo da začepljeni odvodi koje uzrokuju stanari mogu dovesti do značajne štete za vlastito stanovanje i stanovanje drugih, već također mogu rezultirati ogromnom količinom posla za sve uključene. Upravo ova tema potaknula je uredništvo ovog portala da se preseli u Beograd, gdje je otkrila priču koja je bila još šokantnija i nadrealnija od prethodne. U Ulici Miodraga Živanova zabilježen je veliki zastoj u prometu, a očevidom su otkrili ogromnu drvenu cijev dugu gotovo 2 metra – pravi “kapitalac”.

Događaj vrijedan pažnje dogodio se u kanalizaciji Vojvode Vlahohića, kakav nije bio ništa do sada. Kanalizacijska mreža uspjela je uhvatiti značajnu količinu otpada, uključujući milijarde vlažnih maramica. Stanovnici zajednice, koji mogu biti neobrazovani ili nesavjesni, poznati su po bacanju ovih maramica u kanalizaciju, što može dovesti do začepljenja njihovih stanova, zgrada i ulica. Profil Moje selo na Instagramu prenio je ovu informaciju. Profil također upozorava kako su vlažne maramice jedan od najproblematičnijih predmeta za odvode u modernom dobu. Poticali su pojedince da ih bace u smeće, umjesto da ih bacaju u odvode.

Preporučujemo