Veliki broj građana u kanalizaciju odbacuje mnoge predmete i stvari koje nikako ne bi trebali. Djelatnici Beogradskog vodovoda i kanalizacije ostali su iznenađeni kada su otkrili uzrok začepljenja koji su istraživali. Možda je teško povjerovati, ali iz kanaalizacije u Ulici Miodraga Živanova uspješno su izvukli fosnu dugu gotovo dva metra.

Otkrića radnika u kanalizaciji Vojvode Vlahohića ostavit će upečatljiv dojam, unatoč velikom iskustvu s raznim nalazima. Veličina ulova nije bila izuzetna samo u smislu same količine, već i zbog prirode izvađenog otpada. Među predmetima izvučenim iz mreže bile su milijarde vlažnih maramica koje su nepromišljeno odbacili nesvjesni i arogantni mještani, ugrožavajući funkcionalnost vlastitih domova, zgrada i ulica potencijalno izazivajući začepljenja u cijevima. Otkriće ove informacije javnost je podijelila objavom na Instagram profilu Moje naselje.

Kako stoji u objavi na profilu, vlažne maramice smatraju se najgrubljim prekršajem suvremene primitivne civilizacije. Ne samo da predstavljaju štetan rizik za dobrobit ljudi, već predstavljaju i prijetnju okolišu zbog prisutnih kemikalija koje mogu uzrokovati dugotrajnu štetu koži, plućima i živčanom sustavu. Nadalje, profil tvrdi da vlažnim maramicama nedostaje biorazgradivost, što pogoršava štetu nanesenu prirodi i Zemlji.

Nakon uklanjanja začepljenja u kanalizacijskom sustavu, bitno je priznati da pokretanje promjene počinje od svakog pojedinca. Od iznimne je važnosti biti oprezan i svjestan kada odlučujete baciti bilo koji predmet u odvod. Ova konkretna situacija služi kao jasan pokazatelj nedostatka osjetljivosti među pojedincima u našoj sredini prema očuvanju okoliša. Ističe njihovu sklonost ići putem manjeg otpora kada je riječ o odbacivanju neželjenih predmeta, što rezultira značajnim problemima za cijelu zajednicu.

Preporučujemo