O najboljem teniseru u istoriji vrlo često pišu svi svjetski mediji. Novak je ove godine puno manje posvećen pobjedama a o njegovom privatnom životu se skoro sve zna. Osvrćući se na najznačajniju krizu koju su uspješno prebrodili, Jelena se prisjetila da njihova veza, unatoč trenutnom skladnom stanju, nije uvijek bila slatka i glatka kao mlijeko i med.Tijekom zanimljivog trenutka, Jelena Đoković je ispričala da je u njezinoj vezi s Novakom bilo posebno izazovno razdoblje koje je poslužilo kao ključna prekretnica u mnogim aspektima.

 

Zajednica između Jelene i Novaka Đokovića služi kao ogroman izvor motivacije za nebrojene pojedince. Njihova trajna ljubav izdržala je sve prepreke i do danas su njihovi osjećaji ostali jednako snažni kao što su bili na početku njihove veze, unatoč godinama koje su prošle.

Unatoč trenutnoj skladnoj vezi, važno je napomenuti da je njihov zajednički život bio daleko od savršenog i lišenog izazova.

Tijekom trenutka razmišljanja, Jelena je osobno potvrdila istinu o podrijetlu njihovog putovanja i otvoreno otkrila detalje vezane uz krizu kroz koju su uspješno prebrodili.

Udaljenost između njih pokazala se glavnom preprekom njihovoj ljubavi, zbog čega je njihova veza više puta bila na rubu prekida.

Prva značajna prekretnica u njihovoj vezi dogodila se kada su donijeli zajedničku odluku o zajedničkom životu u Monaku, pothvat koji ih je suočio s raznim izazovima.

 

Nakon tri godine zajedničkog života, došli smo do ključnog trenutka u našoj vezi. Odlučili smo napraviti sljedeći korak i useliti se zajedno. Međutim, pronalazak posla u Monaku pokazao se prilično izazovnim. Činilo se kao da je svaka prilika nedostupna. Srećom, sreća je bila na mojoj strani i uspio sam osigurati mjesto u naftnoj kompaniji. Jelena je podijelila svoja iskustva iz prvih dana života u Monaku.

Tijekom godinu dana bio sam zaposlen u toj ustanovi i to se pokazalo iznimno zahtjevnim pothvatom za naš odnos. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više ne možemo nastaviti na isti način.

Dok sam studirao, imao sam jasnu spoznaju kada imam slobodnog vremena koje mogu posvetiti njemu. No, u okvirima ureda u kojem sam provodila dane radeći, naš se odnos suočavao s brojnim kušnjama. Stoga smo aktivno tražili alternativno rješenje, ispričala je Jelena.

Lokalni mediji su izvijestili da je Jelena u tri navrata razmišljala da napusti Novaka. Ipak, Novakova majka Dijana bila je ta koja je imala najznačajniju ulogu koja im je pomogla da prebrode bračne poteškoće.

 

 

Jelena nikada nije razmišljala o trajnom odlasku, ali je bilo trenutaka kada je teško podnosila Novakove neuspjehe i trenutaka kada se on povlačio u svoj svijet, ostavljajući je zarobljenu i bez rješenja.

Uz obaveze vođenja kućanstva, djece, zaklade, posla i javnog imidža, Jelena je morala podnijeti i teret Novakovih trijumfa i nedaća, ali i njegove ozljede lakta, koja se pokazala kao najizazovnije razdoblje. Tijekom tog vremena Novak je doživio niz poraza i suočen s oštrim kritikama mnogih. Shrvan pritiskom javnosti, Novak se povukao u sebe, hvatajući se u koštac s time kako to učiniti.

Jelena ga je neumorno nastojala uzdići, upuštajući se u bezbrojne razgovore danju i noću, tražeći put kojim će ponovno zapaliti njegov uspjeh. Međutim, u tom trenutku nije imao snage. To je Jelenu duboko pogodilo i natjeralo je na tešku odluku kako bi ga trgla iz ovakvog stanja.

Izjavila je da će otići i vratiti se tek kada stari Nole, pun elana, ponovo ispliva na površinu. Prema izvoru, ova osoba odigrala je ključnu ulogu u pomaganju Novakovom i Jeleninom braku da izdrži izazove s kojima su se suočavali.

 

Dijana je, shvaćajući hitnost situacije, odigrala presudnu ulogu u pronalaženju rješenja. Za to vrijeme pružala je neizmjernu podršku Jeleni, pomažući oko čuvanja djece i raznih obaveza, a ujedno joj je svakodnevno pružala poticaj. Kroz vlastite suze umirila je Jelenu, istaknuvši važnost otpornosti i snagu žene.

Dijana je čvrsto vjerovala da će, dokle god je Jelena uz supruga, sve doći na svoje. Čvrsto je vjerovala da su žene temelj obitelji, a ako pokleknu, sve će se srušiti. Crpeći iz vlastitog iskustva kao podstanar, Dijana je upoznala teškoće balansiranja između muža, djece i borbe za preživljavanje. Shvatila je važnost jedinstva i snalaženja kroz izazovna vremena kao obitelj.

Srećom, Jelena je poslušala Dianin savjet, au kasnijem dokumentarcu Novak je i sam priznao da ga je upravo Jelena spasila i natjerala da ustane i potraži utjehu u prirodi, dubokoj kontemplaciji i vjeri. Jelena je uspješno transformirala Novakov način razmišljanja, psihički ga ojačala, a sada, ujedinjena, pobijedili su sve prepreke i izašli jači nego ikada.

Preporučujemo