Reprezentacija Srbije je tokom Svetskog prvenstva bila bez Nikole Jokića na svom spisku. Svi se čude zbog toga, s obzirom da je Nikola Jokić u prošloj sezoni dobio titulu za najboljeg igrača u svijetu. Iako su mnogi kritikovali njegov izostanak, saigrači u reprezentaciji pozvali su ga da proslavi srebrnu medalju. Ostaje pitanje da li će Jokić nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta. Pripreme za narednu NBA sezonu su već počele, a Jokić, koji je i lider Denver Nagetsa, održao konferenciju za novinare na kojoj je postavljao pitanja novinara.

Jedno od pitanja koje je dobio odnosilo se na njegovo učešće na Igrama. Na svoj tipičan način, Jokić je odgovorio: „Prijatelju, do toga je još godinu dana, videćemo šta će biti od sada do tada. Nikola Jokić, jedan od najistaknutijih igrača moderne košarke, rođen je 19. februara 1995. godine u Somboru, Srbija. Njegove izuzetne sposobnosti na terenu mogu se pripisati kombinaciji visoko razvijene košarkaške inteligencije, preciznosti u šutiranju, izuzetne igre u zadnjem polju i vrhunskih sposobnosti dodavanja. Biti svestran igrač u ligi je rezultat nekoliko faktora.

Jokić je počeo da igra košarku u omladinskoj ligi KK Vojvodina, ali je kasnije prešao u KK Mega Leks gde je postao profesionalni igrač. Njegov prirodni talenat je bio očigledan, što je dovelo do njegovog izbora kao ukupno 41. pika Denver Nuggetsa na NBA draftu 2014. Jokić je poznat po svom žarkom obožavanju konja. On, zajedno sa porodicom, poseduje više ovih veličanstvenih stvorenja i često učestvuje na konjskim trkama koje se održavaju širom Srbije.

Jokić je dosljedno isticao da konji služe kao sredstvo za opuštanje i predah od napornih zahtjeva njegove profesionalne košarkaške karijere. Osim toga, Jokić je prepoznat po svom entuzijazmu za video igrice, a često se može naći kako igra poznate naslove u slobodno vrijeme. Iako je Jokić svjetski poznati košarkaš, svoj lični život nastoji držati podalje od očiju javnosti, što svjedoči o njegovoj skromnosti i privrženosti igri koju duboko njeguje.

Preporučujemo