Krajem prošle godine tužna vijest je obavila cijelu naciju, a to je da je legendarni fudbaler i trenet Siniša Mihajlović preminuo. Naslednici proslavljenog Siniše Mihajlovića, Virdžinija i Dušan, otputovali su juče u prestonicu Srbije u pratnji sopstvenog naslednika. Mlađa Mišina ćerka stigla je na beogradski aerodrom u društvu dvogodišnje ćerke Vjolante Voljako i brata Dušana. Sinišin brat ih je dočekao. Dražen, Mihin brat, srdačno je zagrlio bratovu unuku prije nego što se oprostio od nećaka i nećakinje. Porodica je zajedno napustila aerodrom. Vjerovatno je Miha majka svoju praunuku dočekala s velikim oduševljenjem, jer je ovo Vjolanteov prvi posjet zemlji.

Ćerka fudbalske legende Mihe od detinjstva je uvek rado posećivala Srbiju, zajedno sa ostalom decom slavnog sportiste. Porodično domaćinstvo svedoči o njihovom dubokom poštovanju srpske tradicije, otkrivajući Sinišinu skromnost i nedostatak pretenzija uprkos njenom ogromnom uspehu. Svet je prošlog decembra svedočio o dostojanstvenoj i veličanstvenoj sahrani Siniše Mihajlovića, jednog od najvećih fudbalskih šampiona, trenera i strelaca u istoriji.

Iako je dugi niz godina živeo i radio u Italiji, od njega su se oprostili pojedinci iz celog sveta, među kojima su fudbaleri i saigrači koji Mihu poštuju više od jednog veka, kao i njegova porodica. Siniša Mihajlović je poznat kao fudbaler koji nikada nije bežao od izazova, neustrašivo se suočavajući direktno sa protivničkim igračima. Imao je reputaciju zbog svoje impresivne sposobnosti da im prođe kroz noge ako je potrebno, često osiguravajući pobjedu u posljednjim trenucima meča.

Osim toga, bio je čovjek koji je cijenio svoje postojanje, posebno svoje voljene. Tokom svih njegovih borbi, njegova supruga Arijana bila je postojan stub podrške. Sa njom pored njega, zajedno su odgajali petoro izuzetne dece. Najvažnije, bio je izuzetan humanitarac koji je dotaknuo živote mnogih. Njegove elegantne manire i ljubazno srce cijenit će oni koji su ga poznavali. Bio je vatreni zagovornik pravde, ali i poznat po svojoj iskrenosti i pozitivnosti u govoru.

Preporučujemo