Utrka za američkog predsjednika se zaoštrava  ajdan od najizglednijih kandidqata je Donald Tramp koji je tu funkciju obnašao do prije 4 godine. On i njegova porodica su pod budnim okom svjetskih medija i svi su obratili pažnju na njegovog najmlađeg sina.

 

Rođen 14. juna 1946. u Queensu, New York, Donald John Trump je američki poduzetnik, televizijski producent, voditelj i političar njemačko-škotskog porijekla. Funkciju 45. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država obnašao je od 20. januara 2017. do 20. januara 2021. godine. Pored političkih nastojanja, obavlja i funkciju predsjednika Trump Organization, milijardera i poznatog televizijska figura koja je postala poznata kao voditeljka NBC-jevog rijalitija, Šegrt.

  • Rođen i odrastao u njujorškom kvartu Queens, završio je obrazovanje u lokalnim osnovnim i srednjim školama, kao i na Vojnoj akademiji u Njujorku. I dan danas je aktivan u polju politike, te se svakodnevno prenosi o tome. Donald je u braku duži niz godina, a u braku je dobio i sina koji je njihovo jedino dijete. Diplomirao je 1968. godine, stekao je diplomu iz ekonomije na prestižnoj Wharton School of Business.

Pored toga, nastavio je studije na jezuitskom univerzitetu Fordham. Preuzevši porodični biznis Elizabeth Trump & Son 1971. godine, on ga je na kraju preimenovao u Trump Organization. Tokom svoje veoma uspešne karijere preduzetnika, izgradio je mnoštvo raskošnih hotela, zabavnih objekata, visokih nebodera i golf terena svetske klase, sve dok se bavio transakcijama nekretninama širom Menhetna.

Gotovo dvije decenije, od 1996. do 2015., bio je vlasnik uglednih izbora ljepote, uključujući Miss SAD-a i Miss Universe. Koristeći svoje ime kao istaknuti alat za brendiranje, uključio ga je u naslove svojih različitih proizvoda, nekretnina i medijskih poduhvata.

  • U sumornom događaju, Melanija Tramp (53) je juče, na žalost, položila na počinak svoju majku Amaliju, okružena cijelom porodicom. Uprkos tome što je bio u jeku predsedničke kampanje, Melanijin muž je verno stajao uz nju. Međunarodni mediji istakli su nepokolebljivu podršku Donalda Trumpa njegovoj supruzi tokom ovog teškog vremena.

Žarište pažnje nesumnjivo je palo na Barona Trumpa, rijetko viđenog sina Melanije i Donalda, koji se rijetko pojavljivao u javnosti. Kako su kamere uhvatile trenutak, bilo je evidentno da je ovaj 17-godišnji dječak doživio izuzetan rast tokom svog odsustva. Značajno je da sada stoji na visokoj visini od 2 metra, nadmašujući svog oca Donalda za cijelu glavu.

 

Bivši predsjednik je bio veoma ponosan što je priznao značajan rast svog najmlađeg sina, pripisujući to njegovoj ljubavi prema ukusnoj domaćoj slovenačkoj kuhinji svoje majke. Nadalje, Baron održava čvrstu vezu sa svojim rođacima po majci, tečno govori slovenački jezik i ima dvojno državljanstvo. Baron, jedino dete Donalda i Melanije Knaus Tramp, rođen je 20. marta 2006.

Njegovi roditelji su se venčali u januaru 2005, otprilike godinu dana pre njegovog dolaska. Kako je njegov otac preuzeo predsjedništvo i preselio se u Bijelu kuću, Baron je nastavio da živi sa svojom majkom u njihovom raskošnom penthausu koji se nalazi na Petoj aveniji u Trump Toweru u New Yorku.

Nakon njegovog upisa u prestižnu i finansijski zahtjevnu Columbia High and Prep School, koja je imala cijenu od oko 45.000 dolara godišnje, Baron i njegova majka su se na kraju pridružili Donaldu u Washingtonu, D.C. Dok su Donaldova starija djeca aktivno pratila razne poduhvate tokom njegovog mandata, Baron zadržao osjećaj privatnosti, pažljivo čuvajući svoj lični život.

 

Prema stranim medijima, Melania Trump stalno daje prednost Baronu iznad svega. U septembru 2023., Donald Trump je otvoreno izrazio svoje divljenje prema svom najmlađem djetetu tokom razgovora sa međunarodnim novinarima, hvaleći Baronovu izuzetnu atletsku snagu, uzorno ponašanje i akademska postignuća. Kada je Melania otkrila da je trudna 2005. godine, Donald je bio zatečen brzinom svega.

  • Melanija je napomenula da mu je trebalo neko vrijeme da se pomiri s vijestima. Promišljeno, Donald je doneo odluku da ne bude prisutan u porođajnoj sobi tokom Melanijinog porođaja, verujući da će joj to olakšati stvari. Razmišljajući o tom iskustvu, Melania je opisala svoj trud kao nevjerovatno nekompliciran. Kada je došlo vrijeme da daju ime sinu, Donald je insistirao na imenu Baron, jer mu je oduvijek bila želja da njegovo dijete nosi tu titulu. Uprkos Melanijinoj sklonosti da izabere drugačije ime, Donald je čvrsto izrazio svoje mišljenje, rekavši: „Ne možete ga imenovati drugačije. Oduvek sam ga zamišljao kao barona!
Preporučujemo