Kao umirovljenica i majka dvoje odrasle djece koja su i sama zasnovala obitelji, baka Milena vjerovala je da se u svojim sTtaračkim  godinama neće morati ničim brinuti, uspješno odgojivši svoju djecu. Međutim, od te iste djece doživjela je najveće razočaranje.

Baka Milena počinje svoju priču govoreći da ima sina i kćer koji su odrasli. Ona i suprug podržavali su ih u svemu, od školovanja do kupnje doma, pa čak i brige o unucima. Međutim, njen suprug je preminuo prije nekoliko godina i sada živi sama. Njezina mirovina, koja je prilično mala, jedva pokriva osnovne potrebe. Ponekad je morala donijeti tešku odluku između kupnje lijekova ili hrane. Iako su njezina djeca bila svjesna njezine situacije, nisu joj ponudili nikakvu pomoć.Prema njezinim riječima, njezina djeca nisu u stanju slušati njezine poteškoće.

Baka Milena primijetila je da je cijena torbice njezine unuke veća od njezine mirovine. Pokušala je iznijeti ideju da njezina djeca mogu plaćati polovicu mjesečnih računa jer će naslijediti stan kad ona umre. No, njezin sin se pravio da ne razumije što ona želi reći, dok je njezina kći tvrdila da jedva ima dovoljno novca da pokrije vlastite troškove. Vrijedno je napomenuti da se ni jedan ni drugi ne oslanjaju na javni prijevoz, već se odlučuju za skupe automobile. Odlaze čak i na godišnje odmore na luksuzna odredišta i odsjedaju u skupim hotelima. Štoviše, njezina kći svaki mjesec kupuje novu odjeću i razmazila je kćer novcem – toliko da dijete dobiva više džeparca nego mirovina bake Milene. Nažalost, supruga njezina sina kontrolira sve financijske aspekte njihova kućanstva, zbog čega on ne može pomoći majci čak i kad bi to htio.

 

Baka Milena razmišlja o svom odgoju djece i postavlja pitanje nije li možda pogriješila. Baka Milena ostala je zatečena kada je susjeda ponosno ispričala da su joj djeca platila godišnji odmor, osigurala hranu i podmirila račune. Milena je učinila isto za vlastitu djecu, ali sada je oklijevala posuditi novac od susjede, bojeći se da će je ispitivati ​​zašto joj vlastita djeca nisu pružila istu razinu pomoći. Počela se pitati je li pravilno odgojila svoju djecu, jer su im ona i njezin muž dali svei ostali su  bez ikakve ušteđevine. Ovakvih slučajeva je sve više a nejna ispovijest je dirnula mnoge u Srbiji.

Preporučujemo