Rođena 20. kolovoza 1975. u Sarajevu, Darija Kisić Tepavčević potječe iz obitelji akademskih stručnjaka. Njen otac Bogdan radio je kao inženjer elektrotehnike u sarajevskoj firmi “Energoinvest”, a majka Vesna je pedijatar. Upravo je Dariju majka poslužila kao inspiracija za medicinsku karijeru. Za razliku od njih, njezin mlađi brat odlučio je krenuti očevim stopama te je  diplomirao na Fakultetu elektrotehnike.

U razgovorima i intervjuima Darija Kisić Tepavčević dosljedno ističe svoju snažnu povezanost s Hercegovinom, navodeći da je otamo “100 posto”. Razlog tome je podrijetlo njezine obitelji iz mjesta Baljci u blizini Bileće, ali i obiteljske veze njezine majke s tim krajem preko obitelji Pašić. Poznata liječnica s ljubavlju se osvrće na svoje djetinjstvo, koje je bilo ispunjeno igrama, šalama, pa čak i sukobima između braće i sestara iza kuće. Unatoč trenutnoj pretrpanosti, ipak uspijeva većinu ljeta provoditi u rodnoj Hercegovini.

 

Nakon što je upisala Medicinski fakultet u glavnom gradu Srbije, nadobudna doktorica diplomirala je 2001. godine s impresivnim prosjekom 9,60. Njezina akademska izvrsnost privukla je pozornost osoblja fakulteta te joj je sljedeće godine ponuđeno mjesto asistenta-pripravnika na kolegiju Epidemiologija. Tijekom tog vremena otkrila je strast prema znanstvenom istraživanju i radu sa studentima. Kao rezultat toga, odlučila se posvetiti epidemiologiji kao svojoj životnoj karijeri.

Unatoč službenoj funkciji ministrice za skrb obitelji i demografiju, široku afirmaciju stekla je svakodnevnim pojavljivanjem ispred kriznih stožera tijekom pandemije COVID-19, koja je trajala duže vrijeme. Kao što znamo, izazvala je veliku pažnju, posebno svojim izgledom. Kad god bi se pojavila, bila je besprijekorna, lijepo odjevena, zadivljujuće našminkana i prekrasna frizura. Nedavno je isplivala slika iz njezine prošlosti koja otkriva mlađu verziju nje same s crnom kosom, tankim usnama imršavim  tijelom.Malo ko bi je prepoznao jer se dosta promijenila od tada.

Preporučujemo