Jeste li ikada imali nesretno iskustvo svjedočenja kako vaš suprug nesvjesno razvija osjećaje prema drugoj ženi? Možda se čini nonšalantno, ali u razgovoru stalno spominje tu ženu. Čini se da se svaka priča na neki način vrti oko nje. Dok se vaš život pretvara u živu noćnu moru, vi postajete umorni od slušanja o njoj, dok on ostaje blaženo nesvjestan, potpuno nesvjestan činjenice da se zaljubio u neku drugu. Mnoge žene u početku ni ne primjete da se muž udaljava od njih i ostanu potpuno zatečene kada otkriju istinu.

 

Treba se zamisliti: što tjera pojedinca da doživi neuzvraćenu ljubav? Čovjek postaje zarobljen u krugu empatije, osjećajući sažaljenje prema osobi koja mu je draga, jer je zaljubljen u nekoga tko iskorištava njihovu naklonost. Obeshrabrujuće je svjedočiti da je netko izložen takvom poniženju i zanemarivanju. Pokušavate toj osobi priopćiti da je njihovo ponašanje glupo, samo da biste se našli u žestokoj svađi sa svojim supružnikom, koji postaje neprijateljski raspoložen kad se suoči sa stvarnošću.

 

Isplati li se doista ustrajati u sudjelovanju u tom teatru besmisla? On svoju fascinaciju oštro negira što čini da se osjećate budalom. Utjecaj te druge žene manipulira njime. Doživljavate duboki osjećaj izdaje od strane vaše važne osobe, koja vas uvjerava da se ništa ne događa i da ste sve izmislili. Prema riječima psihologa, preporuča se distancirati se od ove nevolje uz očuvanje prisebnosti, jer pojedinci ne prolaze kroz nagle transformacije.

Privrženost koju vaš supružnik gaji prema drugoj osobi ne može jednostavno nestati u kratkom vremenskom razdoblju. Stoga, u slučaju da primijetite da vaš suprug razvija osjećaje prema drugoj ženi, preporučljivo je prekinuti vezu. Čineći to, možete doživjeti privremenu nevolju, dok će vas ostanak u vezi izložiti životnoj patnji.

Preporučujemo