Često čujemo kako svjetski poznate ličnosti vode raskošan život sve do jednog momenta. Brzo se desi preokret u njihovim životima, a oni toga ne budu ni svjesni. Danas se obilježava 80. rođendan proslavljene glumice Linde Evans, najpoznatije po ulozi Kristl Karington u popularnoj seriji “Dinastija”.

  • Proslavljena američka glumica Linda Evans dostigla je prekretnicu od 80 godina. Poznata po ulozi elegantne Krystle Carrington u kultnoj sapunici iz 1980-ih “Dinastija”, Evans se može pohvaliti impresivnom karijerom koja traje više od šest decenija.

Od svog debija 1981. godine, “Dinastija” je osvojila zadivljujuću publiku od preko 150 miliona gledalaca, koji su se svakodnevno željno uključivali kako bi uronili u raskošne živote porodice Carrington i maestralno se prepustili dramatičnoj drami koja okružuje odvažnu bivšu suprugu Alexis. portretira Joan Collins, kao i njihovu djecu i razne romantične zavrzlame. Spokojna i staložena prisutnost glumice Linde Evans bila je izvor oduševljenja, naglašena njenom elegantnom odjećom ukrašenom nježnim naramenicama.

Međutim, dugo nakon njenog pojavljivanja na ekranu, pokazalo se da je izdržala teškoće dva neuspešna braka. Prvi muž joj je zabranio da se bavi glumačkom karijerom, dok ju je drugi supružnik natjerao na plastičnu operaciju. Osim toga, otkriveno je da se dugo borila s depresijom. Ova otkrića, koja su se pojavila 2017. godine, privukla su pažnju javnosti putem video snimka na kojem je snimljeno njeno hapšenje koji se pojavio na internetu.

  • Godine 2014. Linda, koja se dugo borila sa ovisnošću o lijekovima protiv bolova, uhapšena je zbog vožnje iznad dozvoljene brzine dok je bila pod utjecajem opijata. Tokom pretresa njenog džipa, na zadnjem sedištu je pronađena zaliha tableta. Zbog toga je osuđena na uslovnu kaznu.

Na iskren i temeljit način otkrila je svoju borbu s depresijom, pa čak i razmišljala o samoubistvu u svojoj knjizi “Recepti za život”. Kontroverzni video, na kojem se pojavila bez šminke i pod vidnim uticajem supstanci, vešto je skrivan naredne tri godine. Glumica je dugo trpjela bolove u leđima, do te mjere da je razmišljala o tome da okonča svoj život.

To ju je natjeralo da se pretjerano oslanja na medicinske uređaje. Pored fizičke agonije, godinama se borila s depresijom. Kao rezultat terapije i agresivnog liječenja problema s leđima, doživjela je gubitak kose, zbog čega je stavila periku. U svom sadašnjem stanju, ona tvrdi da je usamljena mudrost koju je stekla tokom svog postojanja značaj prihvatanja svog pravog ja.

U jednom trenutku imala je zabludu da je briga o sebi sinonim za uživanje u luksuznim tretmanima ili materijalnim stvarima za podizanje raspoloženja. Međutim, tek je nakon dužeg vremena shvatila njegovu pravu suštinu, koja potiče iznutra.

Život je bio njen najveći instruktor, podučavajući je fundamentalnoj neophodnosti ljubavi prema sebi, bez obzira na godine, oblik tijela ili veličinu. Od trenutka kada je premijerno prikazan 1981. godine, “Dinastija” je osvojila nevjerovatnih 150 miliona gledalaca širom svijeta, čineći ga neodoljivim primamcem.

Ova senzacija ABC-a utrla je put za savremene sapunice, a malo njih je u stanju da parira njegovom sjaju. Revolucionirao je televiziju uvodeći raskoš, udubljujući se u tabu teme kao što su homoseksualnost i plastična kirurgija, te očaravajući publiku svojom zadivljujućom radnjom, raskošnim scenografijama i privlačnim likovima.

Preporučujemo