Podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, Zdravko Čolić je renomirani pjevač koji je svojevremeno bio među najistaknutijim zvijezdama bivše Jugoslavije. S petnaest studijskih albuma i opsežnim repertoarom hitova s ​​vrha ljestvica uživao je u uspješnoj glazbenoj karijeri. Unatoč tome što je svoj glazbeni put započeo kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, Čolić je ostao popularan do danas. Iako je ušao u osmu deceniju još uvijek aktivno nastupa.

 

Godine 1978. Zdravko kreće na jugoslavensku turneju pod nazivom “Putujući potres” s plesnom skupinom “Lokice”. Do kraja turneje broj prodanih ploča popeo se na 700.000, a Zdravko je izabran za omiljenu osobu godine u anketi lista “Zdravo”. Turneja je kulminirala koncertom na Marakani 5. rujna 1978. Među gostima na koncertu bili su Arsen Dedić, Kemal Monteno, Josip Boček, Kornelije Kovač, pjevački kvintet RTB-a i trio Strune. Zdravko je sav prihod od nastupa velikodušno donirao Udruzi slijepih.

Ovaj pjevač nije započeo svoj uspon s privilegiranog mjesta, već je do uspjeha došao od skromnih početaka. Prisjećajući se djetinjstva, prisjeća se sretnog i zadovoljnog života. Iako njihova obitelj nije imala pristup raskošnim građevinama ili vilama, dovoljno su se uzdržavali od očevih prihoda, koji je radio u državnoj službi. Iako nisu posjedovali materijalna dobra koja su danas uobičajena, njegovali su osjećaj zadovoljstva i radosti u vremenu koje nije bilo nalik sadašnjosti.

Zdravkova velika baza obožavatelja može se zahvaliti njegovim impresivnim vokalnim sposobnostima i dugogodišnjoj karijeri visokokvalitetnog pjevača. Nedavno je na jednoj web stranici objavljena fotografija glazbenika kao dječaka, snimljena 1962. godine, koja nikad prije nije bila objavljena u javnosti. Fascinantno je vidjeti kako je izgledao u mladosti i siguran sam da ćete ga smatrati jednako ljupkim kao i mi.

Preporučujemo