U subotu je Hamad Međedović pobijedio na ATP Next Gen Final Mastersu u Jeddahu, pobijedivši u finalu Artura Fisa i tako osvojio titulu. Iznimno vješti teniser  podrijetlom iz Novog Pazara sada je zaslužio titulu najistaknutijeg mladog tenisača na svijetu. PČored Novaka Đokovića koji je bez ikakve sumnje najbolji teniser ikada Srbija sada ima i novu mladu nadu koja je krenula Noletovim stopama. Interesantno je da je upravo Novak Hamadu i njegovoj porodici pružio svaku vrstu pomoći pa i onu finansijsku.

Vrhunac njegovih profesionalnih uspjeha obilježio je slavlje sa voljenom majkom Nerminom. Nakon što je podigao trofej, Hamad je odmah nazvao majku i pozvao je na teren da sudjeluje u njegovom trijumfu. Srdačan video Hamada i njegove majke kako poziraju pred mnoštvom fotoreportera distribuiran je raznim platformama društvenih medija. Hamadova majka Nermina bila je njegov najveći zagovornik kroz život i karijeru. U intervjuu za “RTS” prije nekoliko godina otkrila je kako je Hamad razvio strast prema bijelom sportu.

Nakon što je pratio Roland Garros, razvio je žarko divljenje prema tenisu. Zatražio je da počne s treninzima i uz pomoć supruge pronašao je trenera da započne svoje putovanje. Borba za svaki poen na terenu bila mu je zanosna iu tome je najviše uživao. Vježbao je s običnim plastičnim reketima, cijeli dan je udarao loptice.

Kada je bio kod kuće, nastavio je trenirati udarajući loptice o zid. Obitelj mu je čak pomagala bacajući mu lopte, a jedna od sestara držala mu je ručnik da se obriše. Prema riječima njegove majke Nermine, on je izvodio svaki pokret profesionalnog tenisera.

Preporučujemo