U najpopularnijem muzičkom takmičenju Zvezde Granda došlo je do nekih izmjena koje su sve alarmirale. Javnost je ostala zbunjena, pa čak i strepnja zbog iznenadnog izostanka Ane Bekute iz žirija “Zvezda Granda”, bez jasnog objašnjenja. Intenzivna znatiželja koja okružuje njezine trenutne okolnosti, koje su i dalje zagonetne, ne jenjava već nekoliko dana. Unatoč svim okolnostima, pjevačev izostanak oglašavanja dodatno je zabrinuo. Ani je neizmjerno zadovoljstvo kontinuirani izljev podrške njezinih obožavatelja. Istovremeno, ovo služi kao jasan dokaz njenog statusa jedne od najomiljenijih srpskih pjevačica. Napokon se pojavio početni tračak pozitivnih vijesti. Dugotrajna odsutnost Ane Bekute, čini se, bliži se kraju.

Način na koji je rješavala sve probleme s kojima se suočavala nedvojbeno je za pohvalu. O tome svjedoči i skora najava ne jednog, već čak dva koncerta koja će ugledna narodna umjetnica održati u skoroj budućnosti. Zabilježite u kalendaru 11. svibnja u Zürichu jer očekuje vas nezaboravno glazbeno iskustvo. Pod nazivom “Šest sati glazbe bez prestanka”, ovaj događaj osim nevjerojatnog talenta Ane Bekute predstavit će i zadivljujuće izvedbe Darka Lazića i Nenada Manojlovića. Pripremite se biti očarani dok ovi poznati pjevači krase pozornicu. Pjevačica će 16. srpnja održati samostalni koncert u Bajinoj Bašti u Srbiji, čime će publika uživati ​​u drugom nastupu na ovom specifičnom mjestu.

 

Biografija:
Rođena 1959. u Banji kraj Priboja, Nada Polić, umjetnički poznata kao Ana Bekuta, odrastala je u izazovnom okruženju. Njeni roditelji Milica i Branko teškom su mukom izdržavali svoje tri kćeri Anu, Dobrilu i Milinu, uprkos svakodnevnoj neimaštini. Sa sedamnaest godina Ana je ostala trudna nakon kratke veze čije detalje ne želi otkrivati. Oboje mladi i neiskusni, par se rastaje, ostavljajući Nadu da preuzme odgovornost kao maloljetnica. Njezine tinejdžerske godine bile su obilježene borbama majčinstva i neizvjesnošću njezine budućnosti. Pritisnuta roditeljima i u strahu od osude okoline, Nada je donijela tešku odluku da svog sina Igora smjesti u dom za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici. Nakon osam i pol mjeseci Nadina obitelj udomila je Igora. Budući da je prvobitno željela postati učiteljica, Nadin izbor zanimanja dobio je odobravanje od svoje majke. Unatoč početnom otporu oca Branka koji je svirao flautu, Ana Bekuta je od njega dobila podršku da se posveti glazbenoj karijeri. Prvi okus uspjeha osjetila je 1974. godine kada je zaradila svoj prvi honorar na natjecanju “Prvi glas Priboja”, gdje je osvojila drugu nagradu. Sa dvadeset godina je prvi posao dobila u hotelu “Mileševa” u Prijepolju, gde se ukrstila sa klavijaturistom Aleksandrom Savićem. Njih su se dvoje vjenčali, no njihova je zajednica trajala samo deset mjeseci. Sljedećih pet godina Ana je usavršavala svoje vještine nastupajući u raznim hotelima diljem Jugoslavije. Godine 1981. upoznaje bubnjara Predraga Vidovića Preju i zajedno osnivaju bend. Uz Savu Jovanovića, Milenka Božića, Bobana Živkovića i Zorana Bursaća, krenuli su na glazbeno putovanje. Tijekom tog vremena Ana i Predrag Vidović razvili su blizak odnos koji je potrajao sljedeće desetljeće. Godine 1985. preselila se u Šabac, gdje je usklađivala posao i majčinstvo. U rujnu iste godine njihova grupa izdaje istoimeni album “Ana Bekuta” u izdanju izdavačke kuće PGP RTS.

Poznati producent i kreator Predrag Vuković Vukas odigrao je ključnu ulogu u uspjehu nekoliko popularnih pjesama među kojima su “Pesma”, “Vodi me”, “Varala si me”, “Čuvaj se samo za mene” i “Ja sam” nisam rođen da živim sam.” Ove pjesme Ana Bekuta je izvela na cijenjenom festivalu “Hit parada”. Kako bi se razlikovala od ostalih pjevačica u branši, pod Vukasovim je vodstvom uzela umjetničko ime Ana Bekuta. Naziv Bekuta, što na crnogorskom znači mali zakrivljeni nož, predložila je Lidija Habić iz PGP-a da ne bude zabune. Album Ane Bekute “Ti mi trebaš”, objavljen 1986. godine, predstavio je istaknute pjesme poput “Molitva za malo sreće”, “Budi jako srce moje” i “Suze tajne”. Naslovnom pjesmom hipnotizirala je publiku na festivalu “Hit parada”. Sljedeće godine PGP RTB izdaje njenu ploču “Samo ti” na kojoj se nalaze zadivljujuće pjesme poput “Piši mi”, “Sve mi nedostaje”, “Vidi moje suze pa odluči” i “Ne dam bisere”. Ana Bekuta je 1988. godine u suradnji s orkestrom Dragana Aleksandrića objavila ploču “Uvijek postoji nada”.

Preporučujemo