Milan Đorđević, konobar cenjene bujanovačke kafane Oaza, ove je godine pokazao istinsko herojstvo i dao svetli primer poštenja. Tijekom svog rutinskog čišćenja stola 1. veljače, nakon što su gosti otišli, naletio je na novčanik ostavljen u jednom od separea. U novčaniku su bili osobni dokumenti i ukupno 970 eura.

 

Nakon što sam odložio novčanik na pult, strpljivo sam čekao sat-dva dok mi nije prišao ljubazan čovjek, izražavajući zabrinutost zbog izgubljenog novčanika. Tražeći pomoć da ga locira, došao je do mene, ne znajući gdje se nalazi. Bez imalo oklijevanja, odmah sam mu vratio novčanik.

Vlasnik novca nije mu ponudio ni običnu kavu, a kamoli novčanu naknadu. U svom opsežnom 16-godišnjem konobarskom stažu, tvrdi, ovaj incident nije jedini takve vrste na koji je naišao.

 

Na mom bivšem radnom mjestu dogodio se incident prije nekoliko godina kada je kupac nenamjerno ostavio torbicu s 4000 eura. Bez ikakvog oklijevanja, već sljedeći dan torbu sam odmah vratila pravom vlasniku.

 

Tijekom svog rada u baru susreo sam se s nebrojenim slučajevima u kojima su posjetitelji slučajno ostavili svoje mobitele, važne dokumente i vrijedne kartice. Uvijek mi je bio najveći prioritet osigurati da te stvari budu odmah vraćene njihovim pravim vlasnicima. Unatoč mojoj istinskoj iskrenosti i nepokolebljivom poštenju, niti jedna osoba nikada nije odvojila vrijeme da izrazi svoju zahvalnost, čak ni jednostavnom gestom kao što je počastiti me šalicom kave. Ipak, ne kajem se zbog svojih postupaka.

Preporučujemo