Početkom veljače meteorolog Nedeljko Todorović vješto je identificirao izvor divnog vremena koje trenutno vlada ovim područjem.

 

Kada ciklone prolaze, ne samo da donose oborine i pad temperature, već uvode i jugozapadno strujanje zraka s nižih geografskih širina, što obično rezultira toplijim uvjetima na čelu ciklona.

 

Tijekom nadolazećih 10 dana vjerojatnost da ćete se prehladiti potpuno je nepostojeća. Umjesto toga, bit ćemo dovoljno sretni da se susrećemo s dugotrajnim toplim vremenom, gdje maksimalne temperature mogu doseći nevjerojatnih deset stupnjeva više od uobičajenog prosjeka za ovo doba godine. Obično je prosječna maksimalna temperatura u veljači oko sedam stupnjeva. Stoga možemo očekivati ​​da će temperature premašiti ovu normu za otprilike 10 stupnjeva do dolaska sljedeće hladne fronte, koja bi se potencijalno mogla pojaviti negdje nakon 10. veljače.

 

Počevši od 10. bit će primjetan pomak u odjeći jer se temperature počnu smanjivati. To će potaknuti potrebu za pojačavanjem grijanja 11. i 12. Kako se bliži sredina veljače, očekujemo znatno smanjenje temperature i mogućnost padalina. U gorskim predjelima vjerojatno će pasti najmanje 30 cm snijega. Ipak, prerano je tvrditi da je zima završila.

Preporučujemo