Na društvenim mrežama se svakodnevno mogu pronaći razne životne ispovijesti, ali i pouke. Tako smo danas za vas spremili jednu jako počnu priču, od strane jednoga profesora. Skupina cijenjenih bivših studenata renomiranog sveučilišta okupila se kako bi obilježila godišnjicu diplome, a odlučili su posjetiti svog bivšeg profesora. Tijekom posjeta razgovaralo se o njihovim karijerama, a diplomanti su podijelili svoje frustracije i životne prepreke. Profesor se ispričao da je otišao u kuhinju pripremiti kavu. Po povratku je nosio pladanj s raznim šalicama izrađenim od različitih materijala i različitih veličina i cijena: neke su bile plastične, neke staklene, neke porculanske, neke jeftine, a neke skupe.

Dok su studenti točili svoju kavu, profesor je primijetio: “Zapamtite da atraktivne šalice prve odlaze, dok one jeftinije ostaju. Iako je prirodno željeti najbolje za sebe, to je i korijen našeg stresa i Problemi. Shvatite da šalica sama po sebi ne poboljšava okus kave. Često je samo skuplja, a ponekad čak i prikrije ono što pijemo. U stvari, sve što se željelo je kava, a ne šalica. Ali vi ste namjerno odabrali najbolju šalicu, a zatim je usporedio s onim što su drugi odabrali. Život se može usporediti sa šalicom kave, dok su aspekti koji se vrte oko njega, poput posla, novca i društvenog statusa, samo alati koji ga održavaju.

Vrsta šalice koju posjedujemo ne diktira kvalitetu našeg postojanja.Često postanemo toliko fiksirani na šalicu da zanemarimo okusiti bogatstvo kave u njoj. Prava sreća ne proizlazi iz posjedovanja najboljih stvari u životu, već iz onih koji su u stanju maksimalno iskoristiti potencijal onoga što već posjeduju.

Preporučujemo