Omiljena glumica koja je publiku osvojila ulogom Salvete u popularnoj seriji “Kursadžije” u 52. godini života ispunila je životni san i postala majka. U središtu života Ljiljane Jakšić je kći Darija, koja je centar njezina svijeta. Trenutačno pomračenje njezine sreće dogodilo se kada ju je bivši partner odlučio ostaviti dok je bila trudna. Identitet oca njezine kćeri ostaje nepoznat javnosti. Glumica se sama bori da svoju kćerkicu izvede na pravi put.

 

Ni sada se nije osjećao prisiljenim zbližiti se s mladom Darijom i preuzeti obveze koje nosi roditeljstvo. Nakon spoznaje da su se moje težnje ispunile, moj partner je odustao i svi smo otišli svojim putem. Glumica je ranije izjavila da roditeljstvo nikada ne bi trebalo biti prisilno, a iako ne krivi oca svog djeteta, koji je igrom slučaja puno mlađi od nje, ostala je zbunjena njegovim postupcima. U emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić-Dejanović” glumica je otkrila da je na vantjelesnu oplodnju krenula u 48. godini, što je bilo relativno kasno. Otkrila je i da joj se sreća napokon osmjehnula četiri godine kasnije.

 

Vrijeme događaja nije nužno bila moja odluka, ali dijelovi su se posložili. Od početka sam zadovoljna žena i taj osjećaj se zadržao do sada. Sama pomisao na Darijin osmijeh – čak ni njezine izgovorene riječi – donose mi neizmjernu sreću i radost u životu. Ima trenutaka kada me umor svlada, pa imam osjećaj da ne napredujem, da zaostajem. Vjerujem da ne mogu nastaviti, da je sva moja energija potrošena. Međutim, u tim trenucima otkrivam izvor snage. Čini se da je ova snaga koju nalazim uvijek vezana za nju. Radim jer je to bitno za nas oboje, za našu malu obitelj.

Tijekom naših ekskurzija i putovanja glavni mi je cilj zadovoljiti je i educirati, s namjerom stvaranja pozitivnih osjećaja za oboje. Glumica se prisjetila prijašnjeg iskustva u kojem su bile prisutne razne emocije i senzacije. Ne preuzimam odgovornost za procjenu njegove potvrde niti se želim miješati u tu stvar. Odluka o tome hoće li djelovati ili ne ovisi isključivo o njemu i njegov je prerogativ donijeti tu odluku. U konačnici, on mora snositi posljedice svojih postupaka ili nečinjenja. Doživljaj boli neizbježan je dio života i svi smo se susreli sa situacijama koje nam mogu uzrokovati bol. Međutim, ključno je suočiti se s takvim situacijama i prihvatiti ih kako bismo krenuli naprijed. Kao što je Salveta jednom rekla, prihvaćanje je ključno. Također je izrazila žaljenje što će se njena kći morati suočiti sa sličnom sudbinom, odrastajući bez oca. Nedavno je istaknula kako joj je žao što će Darija morati odrastati bez oca. No, jasno je dala do znanja da će dati sve od sebe da unatoč ovom izbivanju Dariju ništa ne nedostaje.

Preporučujemo