Svi imamo guilty pleasure kada je hrana u pitanju, a za mnoge su to peciva. Međutim, uživanje u pecivima može imati negativne učinke za neke pojedince poput debljanja, probavnih problema i alergija ili intolerancije. Srećom, postoji rješenje koje je i zdravo i ukusno: pogačice napravljene bez brašna s hranjivim sastojcima koji pospješuju probavu i poboljšavaju slanost i miris ovih poslastica.

Ovaj recept posebno je privlačan jer eliminira potrebu za čekanjem ili dizanjem tijesta , što ga čini brzom i jednostavnom opcijom koja može biti gotova za manje od trideset minuta. Vole ga posebno zaposlene žene koje nemaju puno vremena za pripremu obroka.

Sastojci:

Sto grama badema.
Težina oraha u ovom konkretnom slučaju je točno 100 grama.
Potrebna količina mljevenog lana je točno 20 grama.
Precizna mjera dvije žlice jogurta.
Za ovaj recept potrebna su samo dva jaja.
Mala količina soli.

 

priprema:

Započnite razbijanjem jaja u zdjelu za miješanje namijenjenu za otopinu mjehurića. Vilicom tucite jaja dok se dobro ne sjedine. Nastavite sa dodavanjem mljevenih oraha, mljevenih badema, mljevenog lana i soli. Kuhačom dobro izmiješajte sve sastojke. Za modifikaciju recepta za one koji se suzdržavaju od konzumacije jaja, preporuča se povećati količinu lana na raspon od 50-70 grama. Nakon toga dodajte otprilike 50 do 100 mililitara vode i ostavite da odstoji kratko vrijeme. Nakon toga slijedite upute navedene u receptu. Nakon što ste dobili tijesto, žlicom ga oblikujte u nekoliko hrpica na papiru za pečenje kojim ste obložili odgovarajuću posudu za pečenje. Zatim stavite posudu u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite tijesto oko 20 minuta. Čekajte da dobije zlatnu boju i onda ga izvadite da se hladi.

Preporučujemo