Kada gledamo vijesti, voditelji su često predstavljeni kao osobe stoičnog izraza lica koje nam pokušavaju u što manje emotivnom tonu predstaviti neke informacije. Često vidimo lijepe i sređene ljude koji su mnogima često jako atraktivni ili bar odaju neki imidž profesionalnosti kojima mnogi teže kada se bave medijskim poslovima jer ih ipak svi gledaju sa malih ekrana ili mobitela.

Međutim, da li je slika sebe koju prikazuju javnosti dovoljno jasna i da li se krije tu nešto između redova? Vjerovali ili ne, ova profesionalnost se ogleda samo u gornjem dijelu tijela koje je vidljivo gledaocima, ali ispod stola očekujte da nisu baš svi obučeni idealno i to je sasvim normalno.

Sami dobro znamo koliko je imidž danas važan, ali opet smo i dobro upoznati sa korištenjem videopoziva preko raznih aplikacija radi posla i škole što nam je ostalo od pandemije, a svi znaju da se srede gore, a dole sjede u staroj trenerci ili šorcu što bi bilo neprikladno u uvjetima kada ih sretnete uživo na funkciji koju zvanično obnašaju u poslovnom životu.

Tako je voditeljica dnevnika Olivera Čolović postala veliki hit na balkanskim mrežama kad je kolega slikao kako ona izgleda iza svog stola. Naime, kako se vidi na slici, lijepa Olivera gore nosi crveni sako i našminkana je perfektno, ali dole ispod nosi roze biciklističke hlače i sive papuče sa sjajem. To je jako neformalan način oblačenja, ali pošto nikad ne vidimo donji dio voditelja, logično je da se neće potpuno sređivati. Olivera je odlučila da podijeli ovu fotografiju na društvenim mrežama i postala je hit.

Preporučujemo